Adolescența e o perioadă în care ai o mulțime de ocazii să afli mai multe despre tine. Vei începe, cel mai probabil, să te gândești mai mult la dragoste, sex, relații, sexualitate. Uneori, să realizezi cine ești și de cine ești atras sau atrasă poate să te sperie. Sau nu. Oricum ar fi, poți trece prin momente dificile. Să te frămânți întrebându-te ce crede familia despre tine, ce cred prietenii, ce crede băiatul sau fata pe care o placi. Nu uita: ești unic! Iar cel care decide cine ești și ce e important pentru tine ești TU.

Sexualitatea este o componentă importantă a existenței umane, care cuprinde toate însușirile anatomice, fiziologice, psihologice. Oamenii trăiesc și văd sexualitatea în mod diferit. Depinde de vârstă, educație, factori de ordin biologic, psihologic, sociocultural.

Cei mai mulți oameni sunt heterosexuali, adică sunt atrași de persoane de sex opus. Unele dereglări hormonale sau alte cauze îi fac pe unii dintre noi să adopte o identitate non-heterosexuală și să formeze o comunitate numită LGBT, prescurtarea de la lesbiene (adică femei care sunt atrase sexual de alte femei), gay (bărbați care sunt atrași sexual de alți bărbați), bisexuali (persoane atrase sexual și de bărbați și de femei) și transsexuali (persoane convinse că au alt sex).

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

La naștere, medicii înregistrează nou-născuții ca fiind fete sau băieți, în funcție de organele lor genitale. Unele persoane suferă de disforie de gen, care îi face să sufere, pentru că există o diferență pentru ei între sexul biologic și genul cu care se identifică. Uneori transsexualii vor să-și modifice corpul sau să facă tratamente ca să se potrivească cu identitatea lor de gen.

Măi copii, în orice categorie ați fi, nu uitați asta: voi vă cunoașteți mai bine decât oricine! Și meritați iubire, prietenie, respect și fericire.