Nu este un papion, e simbolul eleganței masculine!

A fost adoptat de clasa aristocrată franceză, și a evoluat mai târziu în cravată. Este un simbol de eleganță pură și un detaliu ce a rezistat trecerii timpului. A apărut în secolul al XVII-lea, iar de atunci a devenit un element de bază în garderoba bărbaților.

Istoria papionului este leagată de perioada războaielor prusace din secolul al XVII-lea. Mercernarii croați obișnuiau să folosească bucăți de pânză pentru a strânge gulerul cămășilor. În funcție de culoarea acestora, îndeplineau și un alt rol, ajutau la distingerea gradului militar. Francezii au fost impresioanți de această estetică și au adoptat-o fără rezerve, devenind populară în rândul elitei franceze.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

În secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, papionul cunoaște apogeul în moda vremii. Istoria ne-a păstrat amintirea lui Beau Brummell, celebrul dandy de la jumătatea secolului al XIX-lea, despre care se spune că petrecea ore în șir în fața oglinzii pentru a realiza un nod perfect la papion.

Filmele hollywoodiene au atribuit papionului un farmec aparte. Poate că exemplul suprem care surprinde cel mai bine mesajul masculin pe care-l inspiră papionul este Bond, James Bond. Alți ambasadori ai papionului au fost Franklin Roosevelt și Winston Churchill, pentru a menționa câțiva.

Papioanele au fost asociate cu anumite profesii, cum ar fi cele de arhitecți, oameni de afaceri, avocați, profesori universitari, chelneri și politicieni. Cu toate acestea, specialiștii spun că nu oricine poate purta papion. Acesta este un element atribuit doar celor care știu ce înseamnă cu adevărat încrederea de sine, altfel, poți pica în ridicol.

În prezent, micul accesoriu pare a fi desacralizat și compromis, însă designerii îi redau o nouă tinerețe. Ca în viața fluturilor adevărați care trebuie să iasă din crisalidă pentru a trăi o nouă viață.