Ce e o casă pasivă?
Casele pasive, cunoscute și sub denumirea de case solare pasive, sunt un tip de clădiri eficiente din punct de vedere energetic. Acestea îți oferă un mediu de locuit confortabil, reducând în același timp consumul de energie. Conceptul a apărut în Germania la sfârșitul secolului al XX-lea și a câștigat popularitate în întreaga lume ca abordare a construcției durabile.
Aceste case pasive au multiple beneficii, fiind extrem de bine izolate. Materialele de izolare utilizate pentru pereți, acoperișuri și podele creează o barieră termică, reducând pierderile de căldură.
Ferestrele și ușile sunt concepute pentru a minimiza transferul de căldură. Ferestrele au de obicei un geam triplu stratificat, iar ramele umplute cu spumă ajută la menținerea unei temperaturi interioare stabile. Acestea îți îmbunătățesc cu până la 20-30% eficiența energetică a locuinței.
Iar ca sistem de ventilație, se folosesc cele cu recuperare de căldură. Aceste sisteme asigură o alimentare continuă cu aer proaspăt în timp ce recuperează căldura din aerul care iese afară, păstrând o temperatură interioară confortabilă.
Pentru încălzirea sau răcirea casei, se folosesc pompe de căldură sau încălzirea prin pardoseală.
Scopul proiectării caselor pasive este de a reduce semnificativ nevoia de surse externe pentru încălzire și răcire. Iar asta duce la o scădere substanțială a consumului total de energie. Dacă vrei să ajuți mediul înconjurător, alege și tu o casă pasivă!

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ