Când vorbim de sănătate mintală, este puternic implicată conexiunea cu natura. Iar aici intervine termenul de biofilie.


Această strategie se bazează pe încorporarea elementelor naturale  în mediul construit. Și aici mă refer la apă, plante, lumina naturală și materiale precum lemnul și piatra. În plus, înglobarea formelor și siluetelor organice, în detrimentul liniilor  drepte este, de asemenea, o caracteristică cheie a conceptelor de biofilie.
Biofilia este tendința înnăscută a omului de a căuta conexiuni cu natura și alte forme de viață. Termenul a fost popularizat de biologul american Edward Wilson în cartea să „Biophilia”, publicată în 1984. El spune că oamenii au o afinitate inerentă cu lumea naturală și că integrarea naturii în interioare contribuie pozitiv la bunăstarea noastră.
Uite cum poți integra și tu biofilia în casa ta.
Folosește forme și texturi naturale.  Bucură-te de un covor de bumbac, de perne din bambus sau de un parchet din lemn masiv.
Deschide ferestrele cât de des poți pentru un aer proaspăt și lumina naturală. Un aer de calitate, curat, și lumina naturală abundentă au un impact extraordinar asupra stării tale de spirit și a productivității muncii tale.
Încearcă să îți găsești o locuința cu priveliște. Chiar dacă la oraș poate e mai dificil, să știi că ajută chiar și deschiderea către cer.
Încorporează cât mai multe plante în spațiile interioare. Dacă ai posibilitatea, crează mici grădini sau zone verzi. Poți cultiva chiar și legume în ghivece, care contribuie și la o dietă sănătoasă!
Conceptul de biofilie câștiga teren în diverse domenii, inclusiv arhitectură, urbanism și design interior. Crearea de spații care favorizează o conexiune cu natura contribuie la îmbunătățirea sănătății, a productivității tale și a calității generale a vieții. Tu cum o implementezi?

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ