• Proprietarii de restaurante şi primarul Capitalei au creat un pachet de măsuri pentru revigorarea sectorului
  • Spaţii mai mari pe trotuare pentru terase, oferite gratuit de primărie
  • Festivalul de gastronomie românească devine normă în weekend

Ţi-ai imaginat vreodată cum ar fi să bei o cafea pe o terasă din Bucureşti şi să te simţi ca în centrul Parisului?

S-ar putea ca visul tău să devină realitate. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a discutat cu patronii de restaurante un pachet de măsuri care vor schimba la faţă Bucureştiul, după modelul aplicat în Paris.

Astfel, terasele se pot extinde pe trotuare gratuit sau cu un preţ simbolic.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Impozitul pe clădirile care găzduiesc restaurante ar putea fi redus cu 50% în 2020.

În fiecare weekend, Bucureştiul va avea un festival de gastronomie românească. Vor fi food truck-uri sau terase temporare în zonele pietonale.

Clădirile istorice unde sunt restaurante, chiar şi cele cu risc seismic, vor fi refăcute în parteneriat public-privat.

PATRU MĂSURI PENTRU REÎNVIEREA INDUSTRIEI OSPITALITĂŢII

  1. Terasele se pot extinde pe trotuare gratuit sau cu un preţ simbolic;
  2. Impozitul pe clădirile care găzduiesc restaurante va fi redus;
  3. Festival de gastronomie în fiecare weekend în Bucureşti;
  4. Clădirile istorice unde sunt restaurante, refăcute în parteneriat public-privat.

„Şi primarul general vede aceste măsuri nu ca fiind un cost pentru Primărie, ci ca fiind o investiţie în industria HoReCa, astfel încât ea să nu moară şi să producă efecte pozitive în viitor”, spune Dragoș Petrescu, președintele patronatului HORA.

Autorul Articolului: Adelina Mihai