• Avansăm cu tehnologia și în instituțiile universitare din România.
  • Universitatea a primit fonduri pentru cercetarea avatarurilor pe bază de inteligență artificială.
  • Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unui cadru normativ de atribuire a responsabilității morale.

Avansăm cu tehnologia și în instituțiile universitare din România. Universitatea din București a câștigat o finanțare în valoare de 1,5 milioane de euro din partea Comisiei Europene. Asta, pentru cercetarea avatarurilor pe bază de inteligență artificială.

Proiectul câștigător, Avatar agency. Moral responsibility at the intersection of individual, collective, and artificial social entities in emergent avatar communities (avataResponsibility), explorează influența utilizării avatarurilor care integrează sisteme de inteligență artificială asupra comportamentului și practicilor morale.

„Este un pas foarte mare, nu doar pentru Universitatea din București, ci pentru întreg mediul academic din România deoarece ultimele vești erau că universitățile din România nu se mai regăsesc în top 1.000 universități globale, iar această investiție atrage atenția asupra capacității de cercetare academică din România și reprezintă un imbold, un model de bună practică și pentru celelalte universități”, a spus Alexandru Alexandrescu, vicepreședinte al Uniunii Studenților din România, la Aleph News.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unui cadru normativ de atribuire a responsabilității morale, care ține seama de interacțiunea dintre oameni, organizații și sisteme de inteligență artificială în comunități avatar emergente.

„Astfel, reușește să atragă atenția asupra faptului că universitățile din România se avântă într-un domeniu nou, într-un domeniu nou, care nu este studiat. Etica în utilizarea inteligenței artificiale reprezintă unul dintre subiectele importante pe scena globală, iar România și Universitatea din București are șansa de a deveni un pioner în studierea acestui domeniu”, a explicat Alexandru Alexandrescu, vicepreședinte al Uniunii Studenților din România, la Aleph News.

Citește și