Umanoizi? Nu, mulțumesc. Majoritatea țărilor G7 nu se simt confortabil cu cei mai avansați roboți

Cei mai mulți oameni se tem că androizii prea inteligenți vor înlocui locurile de muncă și interacțiunile sociale ale oamenilor, potrivit rezultatelor unui nou sondaj.

Sunt androizii prietenii sau dușmanii noștri? Depinde de context.

Majoritatea țărilor G7 au sentimente mixte față de roboți. Asta arată un sondaj realizat de United Robotics pe aproape 8.000 de persoane din SUA, Franța, Canada, Italia și Germania.

Deși majoritatea consideră că evoluția este „inevitabilă”, mulți oameni sunt încă îngrijorați de faptul că, în viitor, roboții ar putea deveni pur și simplu prea intruzivi.

Oamenii resping în mare parte ideea roboților cu aspect uman

Teama care se remarcă în toate țările intervievate este aceea de a fi cumva înlocuit de un robot.

Aproape 80% se tem că aceștia ar putea lua locurile de muncă ale oamenilor. Totodată, 71% cred că roboții ar putea la fel de bine să preia rolul oamenilor în interacțiunile sociale.

Temerile legate de înlocuire se reflectă, de asemenea, în modul în care oamenii doresc să arate roboții.

O medie de 60 la sută din toate cele cinci țări se simt inconfortabil cu androizii. Ei nu doresc ca roboții să semene cu oamenii, sau chiar să aibă trăsături umane.

În concluzie, este un „da” pentru Wall-E și un „nu” pentru Terminator.

Roboții nu sunt bineveniți în școlile primare


Preferința generală este pentru roboții care depind direct de oameni pentru a funcționa (79%) și pentru a învăța (63,4%). Utilizarea roboților pentru a dezvolta inteligența artificială este respinsă în mod covârșitor (65,4 la sută).

De asemenea, în Germania și Franța, majoritatea nu dorește să primească protecție din partea roboților.

SUA este singura țară favorabilă introducerii roboților în școlile primare și în grădinițe, cu 51%. Canada, Italia, Franța și Germania, resping acest lucru (68 la sută).

Citește și

Exit mobile version