- Tu nu știi să programezi? Joburile din sectorul AI care nu necesită cunoștințe în programare devin din ce în ce mai populare
- Companiile își doresc oameni care știu să comunice și să lucreze cu echipa, care înțeleg tehnologia și când să o folosească pe aceasta
- Salariile programatorilor în România variază între 4000 și 16.865 de lei
Tu știi programare IT? AI-ul te poate ajuta să ocupi job-uri de programare dacă știi cum să îl controlezi, fără să fie nevoie să programezi nimic!
Companiile IT caută tot mai mulți oameni pentru a controla AI-ul
Companiile se înghesuie să angajeze oameni talentați în AI în timp ce sectorul crește. Deși cunoștiințele tehnice nu sunt obligatorii pentru angajatori, cererea pe piață este îndreptată către oamenii știu să controleze și să coordoneze un AI, în loc de programarea propriu-zisă.
Skill-urile tehnice nu mai sunt obligatorii, angajatorii îndreptându-se mai mult către angajații cu soft skills
Companiile vor să utilizeze AI-ul pentru a spori productivitatea, să economisească timp și să facă mai mulți bani. Astfel, își doresc oameni care sunt capabili să îmbine partea de business cu aspectul tehnic.
„Companiile sunt disperate să găsească oameni care pot să adapteze AI-ul pentru organizațiile lor”, conform lui J. T. O’Donell, antrenor de carieră.
Pozițiile care sunt căutate de angajatori pentru a recruta oameni care să lucreze cu AI-ul sunt, în principiu, cele care au acces la public. Printre acestea se numără specialist în etică, inginer de vânzări sau manager de produs.
România oferă o piață dinamică de IT
Piața programatorilor în România este tot mai dinamică în ultimii ani. Pozițiile scoase la concurs sunt variate și numeroase. Potrivit statisticilor de pe site-urile de job-uri, prețul de pornire pentru un post de full-stack developer junior pornește de la 4000 de lei, în timp ce un administrator de sistem IT este estimat la 16.865 de lei, fiind cel mai bine cotat post.
Citește și
- Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade a zguduit vestul Chinei. 6 persoane au fost rănite și 47 de case s-au prăbușit
- Furtuna Isha ajunge în România săptămâna aceasta. Ce fenomene meteo extreme sunt anunțate
- UE vrea să pună capăt atacurilor Houthi din Marea Roșie. Statele membre au ajuns la un acord „de principiu” pentru a lansa o operațiune militară de securizare a navigației comerciale