• Deepfake-urile pot imita perfect vocea artiștilor pe piese noi
  • Pentru ascultători, vocea A.I-ului nu poate fi sesizată
  • 200 de artiști au semnat o petiție împotriva A.I-ului

Lumea de astăzi ajunge ușor ușor să fie coordonată de A.I. Arta nu este o excepție. Industria muzicală poate fi afectată de apariia A.I-ului și a deepfake-urilor. Acum câțiva ani, acest scneriu în care vocea unui artist putea să fie replicată pe noi piese 100% prin intermediul A.I-ului erau doar povești. Acum a devenit realitate.

„A.I-ul nu are ce căuta în artă” spune Jean Gavril

Peste 200 de artiști deja au emis un avertisment cu privire la impactul A.I. asupra carierelor lor. Aceștia se tem că AI-ul în muzică ar submina drepturile de autor și valoarea muncii lor. ARA cere companiilor tech să evite tehnologiile care ar putea submina creația umană. Jean Gavril, artist și compositor, a vorbit și el despre subiect. El spune că artiștii adevărați nu sunt amenințați de AI. Inteligența artificială nu are suflet, deci nu are ce să caute într-o propoziție despre artă.

A.I afectează și artiștii care nu mai au cum să se apere de deepfakes

Un caz care arată exact cum poate fi folosit deepfake-ul într-un mod care să strice imaginea artiștilor este un diss track al lui Drake. Vinerea trecută, Drake a revenit cu un răspuns pentru diss track-ul lui Kendrick Lamar. Acesta ar fi folosit A.I-ul pentru a replica vocea regretatului rapper Tupac Shakur. Tupac Estates s-a autosesizat și a amentițat că va intenta proces pentru că a folosit vocea rapper-ului în mod abuziv.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și