- Profesorii pot participa la webinarul „Cum transformă AI pedagogia digitală?”, indiferent de disciplina pe care o predau
- Includerea A.I.-ului în programa școlară ridică probleme de etică și funcționalitate tehnică
- 1.156 de școli din România folosesc catalogul electronic în prezent
Tu te-ai gândit cum poate schimba A.I.-ul felul în care înveți? Webinarul „Cum transformă AI pedagogia digitală?” este disponibil pentru profesori pentru a-i îndruma în utilizarea și incorporarea A.I.-ului în curicula școlară.
Profesorii învață cum să folosească inteligența artificială
Webinarul este conceput astfel încât să ofere participanților o perspectivă cuprinzătoare asupra impactului A.I.-ului în educație. Profesorii vor afla despre provocările, dar și oportunitățile pe care A.I.-ul le produce în educație. Aceștia pot participa indiferent de profilul profesional, de disciplina predată sau de nivelul de expertiză în domeniul inteligenței artificiale.
Experții ridică atenția asupra problemelor etice ale A.I.
Unii experți din domeniu consideră că suntem încă la început în privința integrării A.I.-ului în școală. Este recunoscut potențialul pe care aceasta o are, dar există și temeri legate de utilizarea inteligenței artificiale. Problemele etice, confidențialitatea datelor și asigurarea că A.I.-ul aduce beneficii accesibile și echitabile pentru toți elevii sunt îngrijorările specialiștilor.
„Simt că suntem foarte la început și, în același timp, cred că ar trebui să apară niște noi discipline de introducere a inteligenței artificiale, să analizăm efectele pe termen lung, cum impactează elevii”, declară Ștefan Apăteanu, antreprenor în educație.
Demersul integrării A.I.-ului în educație este încă la început
În România există 1.156 de școli care au adoptat catalogul electronic pentru anul școlar 2023-2024. Nu există un catalog electronic pus la dispoziție de către Ministerul Educației. Toate școlile apelează la aplicații/programe private.
Citește și