- Săptămâna viitoare, în cadrul conferinței anuale, Apple se va alătura cursei de înarmare cu A.I.
- Acum, compania se află în poziția neobișnuită de a trebui să își asume riscuri.
- În timp ce Apple se străduia să avanseze Siri, compania a angajat unul dintre cei mai buni ingineri de la Google.
Pentru cei care le-au văzut, demonstrațiile din interiorul Apple de la începutul acestui deceniu ale lui Siri au oferit un insight al capacităților uimitoare pe care le-ar putea avea un asistent vocal puternic.
Advertisment
Celebrul asistent, unul dintre ultimele proiecte la care a lucrat cofondatorul Apple, Steve Jobs, a fost revizuit în totalitate. Capabil să funcționeze pe un iPhone și fără conexiune la internet, noul Siri a impresionat cu viteza îmbunătățită, cu capacitățile de conversație și cu acuratețea cu care înțelegea comenzile utilizatorului. Cu numele de cod „Project Blackbird”, efortul a imaginat, de asemenea, un Siri cu capabilități construite de dezvoltatori de aplicații terțe.
Cu toate acestea, un proiect concurent a câștigat într-un concurs intern înainte de aniversarea a 10 ani de la lansarea Siri. Cunoscut sub numele de Siri X, actualizarea mai modestă presupunea mutarea mai multor programe Siri de pe serverele de la distanță. De ce? Pentru a îmbunătăți viteza și confidențialitatea asistentului vocal. Îmbunătățirea Siri X a fost dezvăluită în 2021.
Recomandări
Ce vrea Apple să facă?
Săptămâna viitoare, în cadrul conferinței anuale Worldwide Developers Conference, Apple se va alătura cursei de înarmare cu A.I. Mulți cred că va defini viitorul tehnologiei. Producătorul iPhone încearcă să ajungă din urmă Microsoft, Google de la Alphabet și alți rivali care au început să integreze inteligența artificială în produsele lor de bază.
Prudența caracteristică Apple, precum și grija pe care o are în actualizarea dispozitivelor – în care hardware-ul și software-ul sunt integrate perfect – au împiedicat eforturile sale în domeniul inteligenței artificiale. Acum se află în poziția neobișnuită de a trebui să își asume riscuri.
Compania urmează să anunțe o serie de actualizări de inteligență artificială pentru produsele sale, inclusiv Siri. Caracteristicile A.I. includ asistență în scrierea mesajelor, editarea fotografiilor și rezumarea textelor.
De asemenea, se așteaptă ca Apple să dezvăluie unul sau mai multe parteneriate cu dezvoltatori importanți de AI. Se întâmplă după ce compania a purtat discuții cu OpenAI, Google și Cohere.
Tensiuni cu foști angajați ai Google
În timp ce Apple se străduia să avanseze Siri, compania a angajat unul dintre cei mai buni ingineri de la Google. Este vorba despre John Giannandrea. În 2018, acesta a fost avansat la rolul de vicepreședinte senior, raportând direct directorului Apple, Tim Cook.
În cadrul primelor întâlniri ale echipei, Giannandrea a precizat clar că îmbunătățirea lui Siri era un obiectiv principal. De asemenea, a primit sarcina de a centraliza o mare parte din eforturile Apple în ceea ce privește inteligența artificială. A început să își construiască echipa de inteligență artificială prin recrutarea de angajați Google și prin achiziții de startup-uri. Echipa sa a avut dificultăți în a se integra în restul Apple, potrivit unor persoane familiare cu activitatea lor.
O mare parte din echipa de inteligență artificială a trebuit să se bazeze pe servicii externe de cloud. Cloud-ul Google era preferat de mulți dintre foștii angajați Google din echipa lui Giannandrea. Asta pentru a-și antrena modelele de inteligență artificială.