• Un studiu făcut de Insitutul Național al Sănătății SUA arată că gândirea pozitivă nu este neapărat benefică
  • Furia ne este de ajutor pentru a ne face dreptate, iar anxietatea ne ține în alertă față de pericole
  • Dacă ne reprimăm emoțiile negative, riscul de a avea depresie și anxietate crește

Atunci când te simți stresat sau furios, toată lumea din jurul tău te sfătuiește să gândești pozitiv. Dar oare gândirea pozitivă este cu adevărat benefică pentru sănătatea ta mentală?

Studiile arată că excesul de gânduri pozitive poate să facă mai mult rău decât bine. Dacăîți reprimi emoțiile negative, posibilitatea de a avea depresie și anxietate va crește. Gândurile pozitive ar putea deveni un mod de escapism și nu un mod de a avea o viață mai liniștită și pozitivă. Emoții precum furia și frica sunt totuși emoții naturale pe care omul este construit să le simtă.

Furia

Furia este o emoție care poate să ducă la agresivitate și violență. În aparență, acest sentiment nu este foarte benefic, însă, psihologii sunt de altă părere. Furia este o emoție care apare și este benefică atunci când trebuie să îți iei apărarea și trebuie să te protejezi. Dacă nu te-ai enerva când simți că ți se face o nedreptate, ai fi călcat în picioare cu fiecare ocazie. Furia dă combustibil determinării.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Anxietatea

Anxietatea este o frică exacerbată. De multe ori, această frică ne împiedică să îți depășești limitele și să evoluezi. Psihologii totuși consideră că are și multe beneficii. Dacă nu ai avea această teamă de a merge pe mijlocul străzii chiar dacă nu vine nicio mașină, poate că ai merge și ar apărea un șofer sub influența alcoolului care să te lovească. Dacă nu ai avea anxietatea în anumite situații unde ar putea exista un pericol, ai merge prin viață extrem de relaxat dar și mai supus pericolelor.

O mantră pozitivă rămâne un remediu pentru momentele grele

Trebuie să faci diferența între pozitivitatea toxică, în care totul este posibil și trăiești într-o utopie, și pozitivitatea care te motivează și te ajută să treci peste momentele dificile. Specialiștii spun că este important să îți creezi o mantră pozitivă pe care să o folosești când te simți copleșit de emoțiile negative. În continuare trebuie să îți îmbrățișezi și partea mai întunecată. Doar așa poți avea o viață echilibrată.

Citește și