Ligia Deca vrea să modifice platforma de corectare de la Evaluarea Națională 2024

Evaluarea Națională bate la ușă! Ligia Deca a anunțat că se încearcă o modificare a platformei pentru corectarea digitalizată. 

Pentru platforma de la Evaluarea Națională 2024  se dorește ca greșelile de notare la subiectele grilă să revină la aceeași corectori pentru a mai fi corectate încă o dată.

Încă nu este clar dacă cei doi profesori corectori care acordă punctaje diferite pe grila rescpectivă nu răspund „rugăminții” platformei de a revedea evaluarea sau hotărăsc să mențină notele diferite.

Anunțul ministrului Ligia Deca vine după ce Edupedu.ro a semnalat că Ministerul Eucației organizează examenul de Evaluare Națională cu aceeași greșeală care a fost identificată la simulare.

Este vorba despre faptul că profesorii care evaluează lucrările elevilor vor putea oferi note diferite la subiectele grilă.

În urmă cu două săptămâni, Ligia Deca spunea: „De aceea am utilizat oportunitatea simulărilor, tocmai pentru a testa sistemul și pentru a aduce toate îmbunătățirile necesare“.

Declarațiile Ligiei Deca cu privire la corctarea de la Evaluarea Națională

„Pentru subiectul grilelor, că și acesta a fost subiect în discuție în ultima perioadă: încercăm acum să facem o modificare în platformă, după ce am văzut care au fost situațiile care au apărut la simulare, în așa fel încât atunci când doi profesori corectori pe o grilă introduc răspunsuri diferite – pentru că ei atunci când corectează introduc în grilă A, B, C sau D, ce răspuns a dat elevul – și atunci când apar două introduceri diferite de către corectori, să se întoarcă lucrările la aceiași corectori, cu rugămintea să se mai uite o dată, să nu fie o eroare umană de introducere a datelor în platformă. Tocmai pentru a preveni situațiile care au apărut la simulare.

Simularea nu a avut, așa cum se întâmplă la examenele naționale, o etapă de formare a corectorilor pe barem.

Acum, după ce subiectul va deveni public, împreună cu baremul de corectare, înainte să se apuce să corecteze, vor avea o formare toți corectorii în așa fel încât să înțeleagă foarte bine abordarea pe barem și să poată avea o precizie mai mare în notare.

Mai mult decât atât, așa cum spunem, încercăm să prevenim și erorile care țin de grilă”, a spus Ligia Deca.

Citește și

Exit mobile version