Cum îți afectează tatuajele șansele unui loc de munca?

Tatuajele au o istorie îndelungată

Cele mai vechi mumii găsite care aveau tatuaje sunt de acum 5.200 de ani în Alpi. Metoda pe care au folosit-o pentru a-și face tatuaje a fost să își găurească o parte din piele și să o umple cu praf de cărbuni. Și în Egiptul antic, mumiile aveau tatuaje. Arheologii după ce au găsit cadavrele, au observat cerneală mâzgălită pe piele. Aceștia ulterior aveau să o considere artă. În timp, cultura tatuajelor a devenit de la ritual de apartenență la trib sau grup, la artă care spune povestea ta.

Creează tatuajele prejudecăți?

Majoritatea asociază tatuajele cu deținuții. Această prejudecată vine de la faptul că stilul de tatuaj creat în închisori a devenit foarte popular. De asemenea, sunt anumite tatuaje care arată că persoanele respective au făcut anumite crime. Spre exemplu lacrima de pe obraz, dacă este plină înseamnă că persoana a omorât pe cineva, și una goală înseamnă că urmează. Deși în trecut reprezentau un semn de teribilism, azi tatuajele sunt considerate un manifest, un semn de non-conformism, artă și poveste.

Ești discriminat dacă ai tatuaje?

Tatuajele au ieșit ușor-ușor din zona de subiect taboo. În ultimii ani, persoanele care au tatuaje nu au mai fost discriminate la locul de muncă. Însă, acest lucru încă este o problemă în multe domenii. 76% din persoanele cu tatuaje consideră că au fost discriminate la locul de muncă. Studiile arată că discriminarea poate veni și din partea clienților, nu numai a angajatorilor, dar în funcție de job. În industriile creative sau IT, tatuajele nu reprezintă un motiv pentru care să nu fie angajați, ci dimpotrivă, angajașii sunt considerați interesanți și non-conformiști. În domeniul juridic sau cel medical, persoanele cu tatuaje sunt victime ale discriminării. În domeniul juridic, tatuajele sunt asociate cu deținuți și nu inspiră încredere. În domeniul medical, pacienții văd persoanele cu tatuaje la vedere ca fiind mai puțin pregătiți pentru meseria lor. De asemenea, multe din politicile corporațiilor nu prea agrează tatuajele deoarece nu inspiră seriozitate.

Pentru GenZ tatuajele nu reprezintă nimic mai mult decât o formă de exprimare. Studiile arată că în 2021, 23% din GenZ și 45% din mileniali au cel puțin un tatuaj. Trendul de a avea tatuaje este ascendent, deci locurile de muncă vor fi nevoite să își schimbe atitudinea față de ele. Industria tatuajelor se mărește de la an la an și generează între 1.89 și 3.55 miliarde de dolari pe an.

Citește și:

Exit mobile version