De ce ne pleacă studenții români la studii în străinătate? Horațiu Simion: „Perspectivele de angajare erau mult mai vaste decât ceea ce oferea sistemul muncii din România”

Pleacă unul câte unul. Săraca țară bogată: avem profesori și universități bune. Dar de ce ne pleacă studenții din țară?

Tinerii de 18 -19 ani părăsesc România imediat după ce ies de pe băncile liceelor. Motivele? Pleacă în speranța unui viitor mai bun, să găsească ceea ce România nu le poate oferi.

Ce le lipsește? Un sistem educațional flexibil, care să pună accent pe pasiunile lor, să aibă o comunitate culturală și să inițieze proiecte prin care să dezvolte țara, arată o analiză a colegilor de la ZF.

Horațiu a plecat la studii în Franța pentru perspectivele din domeniile de studiu

„Sistemul academic din Franța ne-a oferit mult mai multe perspective de studiu și de domeniu de studiu în foarte multe obiecte de predare și perspectivele de angajare erau mult mai vaste decât ceea ce oferea sistemul muncii din România, care este prea ancorat în anumite concepții vechi sau fixate pe anumite căi din care nu poate încă ieși. Apoi, a mai fost nevoia de diversitate culturală, care este foarte mare la vârsta tinereții”, a explicat Horațiu Simion, student la Sorbona, pentru Aleph News.

Exit mobile version