De ce e mai greu să găsim dragostea? Specialiștii arată că aflarea unui partener de viață în ziua de azi e mult mai grea decât până acum

Tehnologia îngreunează găsirea unui partener de viață? Spre deosebire de generațiile anterioare, găsirea unui partener, chiar și pe aplicațiile de dating, este mai grea.

Găsirea unui partener de viață este mai grea acum decât în trecut

Unii specialiști sunt de părere că motivul pentru care ne găsim jumătatea mai greu este din două cauze principale. Prima este percepția asupra ceea ce înseamnă o relație acceptabilă, ceea ce face găsirea partenerului mai grea. A doua este faptul că suntem mai exigenți de la ceea ce așteptăm de la partenerul nostru mai mult ca oricând.

Nici tehnologia nu rezolvă problema găsirii partenerului de viață, contrar așteptărilor.

„Ne inducem singuri în paradoxul alegerii. Credem că avem opțiuni nesfârșite. Dar în realitate, dacă ai descărca 100 de aplicații de dating, câte date-uri ai putea obține în acea săptămână? Este limitat, deci nu avem atât de multe opțiuni pe cât credem” , conform lui Paul C. Brunson, expert în relații.

Tinerii din Gen Z preferă mai mult compatibilitatea interpersonală decât atractivitatea fizică, spre deosebire de celelalte generații

Tinerii din Gen Z au, în schimb, un atu față de restul generațiilor. Motivul numărul 1 pentru aceștia care este determinant pentru al doilea date între potențialii parteneri este dacă se simt confortabil să fie ei înșiși. Pentru generațiile anterioare, atracția fizică era motivul numărul 1.

„Atracția fizică rămânea tot pe locul doi pentru Gen Z, dar facem progrese”, declară Brunson.

Românii sunt mulțumiți de relațiile lor

Ultimele statistici din România arată că jumătate dintre români se declară mulțumiți de relațiile lor cu familia și prietenii, în timp ce doar 1 din 10 se declară numulțumiți de aceste relații. Diferențele statistice se arată doar în funcție de statutul marital. Persoanele singure de vârstă mijlocie par să fie mai mulțumite de relațiile cu familie și prietenii (63%), comparativ cu tinerii cu educație superioară și venit ridicat (45%).

Citește și:

Exit mobile version