- Premiile Oscar ale gastronomiei au onorat anul acesta bucătari și restaurante care celebrează diverse culturi culinare.
- Cine a luat trifeul pentru cel mai bun restaurant? Premiul a ajuns la „La Dakar Nola”
- Michael Rafidi a fost desemnat cel mai remarcabil bucătar, cu restaurantul său din DC, Albi
Premiile Oscar ale gastronomiei, cunoscute și sub numele de Premiile James Beard, au onorat anul acesta bucătari și restaurante care celebrează diverse culturi culinare. Câștigătorii din 2024 provin din întreaga lume. Aceștia sunt originari din Filipine, Mexic, Japonia, Peru, Vietnam sau Senegal. Astfel, prin varietatea bucătoriilor, au adus savoarea lor unică până la mesele din Statele Unite.
Cine sunt câștigătorii premiilor James Beard și ce categorii au fost incluse?
„La Dakar Nola” a luat trofeul pentru cel mai bun restaurant. Aolo, bucătarul Serig îmbină rădăcinile vest-africane cu ingrediente speciale într-un modern meniu de degustare senegalez. Michael Rafidi a fost desemnat cel mai remarcabil bucătar, cu restaurantul său din DC, Albi, ce servește preparate inspirate din rădăcinile sale palestiniene. Rafidi a dedicat premiul poporului palestinian din întreaga lume.
Lista câștigătorilor este vastă, incluzând categorii precum „Cel mai bun bucătar” din fiecare regiune a lumii, „Cel mai remarcabil bar”, „Ospitalitate remarcabilă” și „Patiser sau brutar remarcabil”.