Oamenii căsătoriți sunt mai fericiți decât cei singuri, arată un nou studiu

Căsătorit și fericit? Acest lucru este posibil și nu vorbesc despre basme. O arată cifrele! Oamenii căsătoriți au raportat un nivel mai mare de fericire decât persoanele necăsătorite, cu 12%, chiar și 24% mai mare în funcție de fiecare an petrecut împreună cu parenerul ,arată un sondaj Gallup.

În perioada 2009-2023, mai mult de 2,5 milioane de adulți din SUA au vorbit despre cum își evaluează viața din acel moment. Cercetătorii i-au întrebat după cum își văd fericrea peste cinci ani?

Oamenii fac un pas de la „căsătoria romantică” la „căsătoria de companie”

Pentru o perioadă bună, respondenții trebuiau să noteze cu minim 7 viața din acel moment și cu cel puțin 8 viitorul.

„Am observat o trecere de la căsătoria romantică la căsătoria de companie”, spune Kerner,  terapeut.

Cum văd românii căsătoria?

În sondaj, oamenii căsătoriți au raportat un nivel mai mare de fericire decât persoanele necăsătorite, cu până la 24% mai mare în funcție de fiecare an, arată datele. România se numără printre țările unde fericirea este la ordinea zilei, dar cu toate acestea, românii căsătoriți sunt fericiți?

„Cei care rămân căsătoriți pare că sunt cei fericiți. Căsătoria este o instituție care începe să piardă teren în toată Europa și nu doar în Europa, inclusiv în spațiul american. Sunt forme alternative de constituire al cuplului care sigur acordă mai multă libertate celor doi parteneri”, spune sociologul Ana Bulai.

Speranța de viață a bărbaților crește odată cu căsătoria

Sunt studii consistente care au arătat că spreranța de viață a bărbaților crește semnificativ dacă ei au o parteneră lângă ei.

Asta pentru că e toată această etică a îngrijirii și a mămoșirii pe care femeile o au față de partenerul lor de viață.

„Chiar dacă la prima vedere acest sondaj ar fi o pledoarie pentru căsătorie, aceasta este din ce în ce mai puțin dorită. Decizia pentru căsătorie este amânată la vârste de peste 30 de ani și se preferă, așa cum am spus, forme diverse de împărtășire a dragostei romantice”, spune sociologul Ana Bulai.

Citește și:

Exit mobile version