Ce rol are arta în viața elevilor? Maria Simulescu: „Datorită teatrului am aflat cine sunt și ce obiective am în viață”

Prin teatru descoperi personaje, afli problemele lor și soluțiile prin care le rezolvă. Puterea artelor și a povestirii, sub formă de teatru, poate schimba mintea. Cunoștințele despre teatru te ajută să îți conturezi o personalitate puternică în adolescență.

Cum putem vindeca adicțiile? Răspunsul este prin educație. Ligia Deca a spus de curând că educația prin teatru ar putea ajuta elevii și studenții să fie mai puțin influențabili.

„Datorită teatrului am aflat cine sunt și ce obiective am în viață. Și înainte să încep facultatea de teatru, recunosc mă simțeam pierdută. Uite, Teatrul îți oferă o disciplină, și te obligă să te disciplinezi. La actorie am privilegiul de a cunoaște și experimenta viața mai multor personaje. Să aflu poveștile lor de viață, problemele și soluțiile pe care le găsesc pentru acestea. Îți dau un exemplu- din piesa de teatru – O casă de păpuși de Henrik Ibsen, am învățaț de la Nora, personajul principal curajul de care a dat dovadă când a decis să își lase viața în urmă, deși avea multe responsabilități- o căsnicie, 2 copii și a plecat în lume cu speranța de a afla ce îi place, ce nu și pentru a-și căuta fericirea”, a spus Maria Simulescu, studentă la Teatru, la Aleph News.

Este foarte important să îți alegi cu grijă pasiunile pe care le urmezi până la vârsta de 25 de ani pentru că până atunci creierul tău este în formare. Odată obișnuit cu o anumită activitate, riști să nu o mai poți înlătura din sistemul tău.

Citește și

Exit mobile version