- Cineastul John Akomfrah reprezintă Marea Britanie la Bienală de Artă de la Veneția
- Akomfrah împletește o poveste vizuală și auditivă magnifică despre migrație și colonialism, folosind apa ca element centra
- Akomfrah: „Marea Britanie este locul din care sunt, iar să vorbesc despre ea este important.”
Bienala de la Veneția, cel mai mare și proeminent eveniment de artă din lume, este un melting pot al diversității culturale și politice. Pavilionul național al Marii Britanii aduce o perspectivă complexă și captivantă asupra istoriei și prezentului țării. De la desene Holbein de la curtea Tudor, până la tragicul sfârșit al lui D. Oluwale, expoziția este o călătorie prin timp și spațiu.
Advertisment
Cineastul John Akomfrah va reprezenta reprezinte Marea Britanie la Bienală de Artă de la Veneția. Evenimentul va fi inaugurat în aprilie 2024.
Deși momentan sunt cunoscute puține detalii despre pavilionul lui Akomfrah, acesta reprezintă una dintre cele mai așteptate expoziții naționale de la Bienala de la Veneția din 2024.
Recomandări
Regizorul Sir John Akomfrah împletește o poveste vizuală și auditivă magnifică despre migrație și colonialism, folosind apa ca element central. De la sosirea generației Windrush în Marea Britanie, până la scandalul Windrush din 2018, expoziția aduce în prim-plan subiecte sensibile și actuale.
Akomfrah: „Marea Britanie este locul din care sunt”
Akomfrah a spus că a acceptat „fără ezitare” invitația de a reprezenta Marea Britanie la Bienala de la Veneția. „Marea Britanie este locul din care sunt, iar să vorbesc despre ea este important.”
Akomfrah comentează că unele aspecte ale Marii Britanii moderne, inclusiv politicienii de culoare în guvern, sunt surprinzătoare și, uneori deprimante. El este optimist și consideră că reprezentarea Marii Britanii la Bienala de la Veneția este șansa de a reflecta asupra identității naționale. Pentru Akomfrah, această oportunitate reprezintă o evoluție semnificativă din punct de vedere personal și profesional.
Bienala de la Veneția din acest an aduce în prim-plan nu doar arta, ci și geopolitica. Pavilionul Israelului refuză să își deschidă expoziția până când nu se va ajunge la un acord de încetare a focului și de eliberare a ostaticilor. Aceștia subliniază că arta și politica sunt adesea împletite în mod complex în peisajul internațional contemporan.