Tu îți înțelegi eșecul? A. Comșa: „Eșuezi la început ca ulterior să devii celebru”

Eșecul este succesul în progres”, ne spunea Einstein. Suntem oameni și este normal să avem perioade în care lucrurile nu ne ies așa cum ne dorim! Internetul ne îndeamnă la un stil de viață sănătos, la o carieră de succes, la relații armonioase cu cei din jurul nostru, dar uităm adesea de un lucru: suntem oameni și este normal să greșim!

Eșecul este o componentă importantă din formarea noastră ca oameni. Practica ne arată că nu învățăm ce este succesul fără a avea nereușite. Și până la urmă, cum te bucuri de succes dacă nu știi ce este eșecul?

Este eșecul un prim pas spre succes? Cum înveți din greșelile tale?

Alegerile nepotrivite, neglijența sau alegerile nepotrivite ne duc adeseori în pragul unui eșec. Important este cum alegi tu să îl gesionezi și ce faci ca să îți fie bine în în orice moment al vieții tale.

Se spune că nu există alegeri bune sau rele, ci doar modul în care tu alegi să faci lucrurile într-un anumit moment al vieții tale. Multe persoane care trec printr-un eșec consideră că sunt pierduți și văd totul ca pe un capăt de lume.

Cel mai important este să fii sincer cu propria persoană, să vezi acolo unde greșești și să nu repeți decizia. Poți schimba eșecul în reușită.

Cum îți afectează eșecul sănătatea?

Mulți oameni vor să evite așa-zisele „eșecuri” și aleg să își distrugă psihicul. Printre cele mai întâlnite probleme sunt:

Divorțul sau despărțirea: oamenii aleg să vadă partea negativă a lucrurilor, mai ales în prima perioadă. Unul dintre parteneri pleacă, celălalt suferă, au sentimente de tristețe, vinovăție și abandon.

Dar să vedem partea bună a lucrurilor: un eșec în iubire te ajută să vezi lucrurile cu alți ochi și să îți găsești pe viitor un partener potrivit.

Greșelile parentale: un moment în care nu ai înțeles nevoile copilului tău nu este o tragedie. Un astfel de moment te ajută atât pe tine ca părinte, cât și pe copilul tău că suntem diferiți ca oameni.

„Eșecul” profesional: o problemă în zilele noastre

Problemele la locul de muncă: da, problemele de la serviciu ne impactează în mod direct. De cele mai multe ori, stresul din viața noastră vine de la locul de muncă. O eventuală concediere  ascunde fie problemele companiei, fie un comportament neadecvat al angajatului.

Ce poți face dacă ai fost concediat? Pe viitor înceracă să știi mai multe despre istoricul companiei unde lucrezi. Ai fost concediat pentru că nu ți-ai făcut treaba cum trebuie sau din cauza unui comportament neadecvat? Ar trebui să te gândești ce te-a influențat să ai astfel de momente, care au fost cauzele și cum poți să corectezi un astfel de comportament.

Eșecul la facultate: înveți mult, iar din diferite motive ai eșuat când a venit vorba despre admiterea la facultate sau un examen din sesiune. E important să știi că orice eșec deschide noi uși. Poate că facultatea la care ai picat examenul de admitere nu era potrivită pentru tine și vei găsi un nou domeniu în care vei excela și unde vei avea succes.

Ai picat un examen în sesiune? Se spune că nu există studenți fără restanțe! Dar privește partea plină a paharului: în sesiunea următoare când vei susține examenul vei putea lua o notă mult mai mare.

Citește și

Exit mobile version