STUDIU. Educația sporește starea de bine, dar inteligența o poate doborî

Educația este esențială pentru dobândirea de cunoștințe, de competențe profesionale care, împreună, îi ajută pe tineri să se pregătească pentru viața de adult. Astfel, nivelul de educație este un factor determinant important al statutului ocupațional, al securității financiare, al stării de căsătorie și al sănătății mai târziu în viață.

Educația îmbunătățește starea de bine, dar inteligența poate avea un impact negativ, conform unui studiu recent. Cercetătorii au investigat relațiile cauzale complexe dintre nivelul de educație, inteligență și starea de bine.

Educația este prezentată ca un factor cheie în determinarea stării de bine pe termen lung. Influențează statutul ocupațional, securitatea financiară, starea maritală și sănătatea. Studiul subliniază o legătură cauzală între nivelul de educație și comportamentele legate de sănătate. Aici ne referim la obiceiurile de fumat, stilurile de viață sedentare și indicele de masă corporală.

Rezultatele studiului arată o asociere bidirecțională între nivelul de educație și inteligență, cu un efect mai pronunțat asupra inteligenței. De asemenea, se sugerează un efect pozitiv minor al educației asupra stării de bine. Această cercetare reprezintă un pas semnificativ în înțelegerea complexității relațiilor dintre educație, inteligență și starea de bine.

Impactul negativ al inteligenței asupra bunăstării sugerează că studenții foarte inteligenți prezintă un risc mai mare de a se confrunta cu stresul academic și că este nevoie de sprijin suplimentar pentru bunăstare pentru a atenua aceste presiuni.

Citește și:

Exit mobile version