• Belgia, Franța au decis ca elevii să meargă în continuare la școală
  • Franța a început un proiect pilot pentru testarea antigen a elevilor și profesorilor pentru a avea o imagine ansamblu asupra situației
  • Deși Anglia are școlile deschise, părinții au început să se teamă din ce în ce mai mult de COVID și îi țin pe copii acasă

La noi, elevii primesc lecțiile prin poștă, pentru că internetul și tabletele sunt un vis frumos, din martie încoace. În țările dezvoltate din Europa, școlile le-ar putea asigura copiilor device-urile necesare, dar preferă să rămână deschise. Asta deși numărul de cazuri de COVID e în creștere. Occidentalii au preferat să sacrifice alte sectoare decât să închidă școlile.

După experiența din primăvară, statele occidentale au spus clar că pentru ele prezența elevilor în clasă este importantă. Spre exemplu, Belgia, Franța au decis ca elevii să meargă în continuare la școală.

Tudor, un elev de clasa a XI-a care studiazp în Belgia, spune că școlile s-au redeschis în urmă cu o săptămână și învață câte 15 elevi în clasă, pătrează distanțarea, stau cu măști și sunt obligați să se dezinfecteze pe mâini când intră și când ies din școală. Dacă un profesor se îmbolnăvește de COVID-19, toate clasele care au interacționat cu el vor sta acasă.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Franța a început un proiect pilot pentru testarea antigen a elevilor și profesorilor pentru a avea o imagine ansamblu asupra situației. În Italia doar elevii de liceu învață online, cei din gimnaziu și școlile primare merg la școală.

Dar există și excepții. Spre exemplu, Portugalia și Austria au închis școlile de curând. Deși Anglia are școlile deschise, părinții au început să se teamă din ce în ce mai mult de COVID și îi țin pe copii acasă. Rata celor care fac homeschooling în Anglia a ajuns la 38%. În ultima săptămână, aproape un sfert din elevii de gimanziu au lipsit de la școală.

În România subiectul homeschooling-ului este unul delicat. Există câțiva copii care învață acasă, iar ei plătesc o taxă de aproximativ 600 de euro pe an pentru acest sistem de învățământ. Ei sunt încadrați într-un sistem internațional și dau un altfel de BAC.