Asociația Școlilor Particulare care cuprinde aproape 250 de școli atacă în instanță deciziile de închidere a școlilor în zonele unde rata de infectare a depășit 3 la mie.

Președintele asociației, Cristian Comșa ne spune ce pași s-au făcut pănă acum:

„Urmează ca astăzi, și la începutul săptămânii viitoare să se depună aceste plângeri în instanță, în Timișoara, București, Bacău, în toate municipiile și județele unde s-a luat decizia închiderea instituțiilor de învățământ. Motivele pentru care am luat această decizie, pe lângă faptul că avocații au găsit niște argumente de nelegalitate al acestor hotărâri, credem că măsura aceasta este disproporționată și contravine prevederilor.”

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut că prezența fizică a elevilor la școală nu duce la creșterea numărului de infectări, ci mai degrabă drumul copiilor spre școală și înapoi.

Primele demersuri în instanță vor fi făcute vineri pentru municipiile Cluj-Napoca și Brașov. Conform sursei citate, la începutul săptămânii viitoare vor fi făcute demersuri în instanță în toate județele și localitățile în care comitetele pentru situații de urgență au hotărât suspendarea cursurilor față în față din unitățile de învățământ de stat și particulare.