• Utilizarea rețelelor sociale poate influența dezvoltarea identității tinerilor
  • Conținutul negativ sau toxic de pe rețele poate afecta stima de sine a tinerilor
  • OMS: 11% dintre adolescenţi prezentau în 2022, pe social media, un comportament problemă

Utilizarea în exces a rețelelor sociale devine o problemă tot mai serioasă în rândul tinerilor din România. Conform unui studiu recent al Organizației Mondiale a Sănătății, 28% dintre adolescenții români
suferă de utilizare problematică a acestor platforme. La polul opus, fenomenul este cel mai puţin prezent în rândul adolescenţilor olandezi, doar 3%. O altă sursă de îngrijorare – o treime dintre adolescenţi joacă jocuri online zilnic, iar 22% dintre ei timp de cel puţin patru ore.

Care sunt cele mai mari riscuri ?

Dependența digitală în primul rând și social media scade productivitatea. Știi cum spunem că ne uităm doar 5 minute, ne luăm o pauză de 5 minute, dar nu este doar atât. Ne uităm pe ceas și vedem că, de fapt, trec 3-4 ore. Cred că contează foarte mult și impactul asupra sănătății noastre mentale, adică aceste rețele sociale pun presiune pe noi. Vrem să fim o parte ireală din ceea ce vedem noi.Tot ce vedem poate să fie sau să nu fie real. Astfel că ne creăm niște așteptări ireale, poate putem să vorbim aici de anxietate, de depresie. Și cred că cea mai răspândită frică este frica aceasta de a nu rata nimic.” spune Simona Poenaru, terapeut, influencer.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și