Îți place să te bucuri de viață și să adaugi câte un pic din orice. Știi că un vârf de rozmarin alungă somnolența și purifică aerul din casă, iar aroma sa încântă simțurile. O dimineață frumoasă începe cu o cafea, ale cărei rădăcini se pierd undeva în anii 850, când ciobanul Kaffa a observat cum caprele sale săreau de bucurie după ce gustaseră primele boabe de cafea. Adaugi și un praf de scorțișoară, un condiment prețios cu o istorie fascinantă, țesută de comercianții arabi. Filozoful grec Herodot povestea despre păsări uriașe care duceau bețele de scorțișoară la cuiburile lor, așezate pe cele mai înalte vârfuri unde omul nu putea ajunge.
Dacă preferi să te încălzești cu un ceai, ghimbirul este aliatul tău de nădejde. Confucius îl consuma la fiecare masă, crezând în puterea sa de a elimina impuritățile și de a limpezi mintea.
În Anglia secolului al XIV-lea, ghimbirul era atât de valoros încât un kilogram din acest condiment putea fi schimbat pe o oaie. La fel de prețios era și piperul, care putea fi folosit ca monedă pentru plata zestrelor, impozitelor și chiar îți puteai plăti chiria cu un pumn de piper.
Pentru a-ți îndulci ceaiul, poți adăuga mierea sacră produsă de albine, considerată nectarul zeilor încă din vremea babilonienilor și asirienilor. Aceasta nu doar că îți oferă energie și vitamine esențiale, dar te ajută să elimini oboseala și să te ferești de boli.
Poate că, acum, te gândești că ai vrea să îți deschizi apetitul și să prepari ceva de mâncare. Și poate ai o întâlnire mai specială și ai nevoie de puterile afrodisiace ale șofranului. Faraonii își parfumau băile, casele și templele cu acest condiment prețios. Iar dacă te simți încărcat de stres, cu presiunile de la muncă, sau dacă energiile din viața ta par blocate, să știi că plantele cu magia lor, arse alături de tămâie, îți pot purifica aura, casa și readuc înapoi starea de bine.
Fie că alegi sunătoare, rozmarin, levănțică, dafin sau oregano, plantele îți conectează sufletul cu natura și îți dezvăluie poveștile zeilor și zeițelor care le-au insuflat viață. Iar dacă plantezi crăițe, gladiole sau cârciumărese, poți atrage zânele în grădina ta.
Și închei amintind cuvintele lui Jorge Luis Borges: Învață să plantezi propria grădină și colorează-ți inima în loc să aștepți ca cineva să îți aducă flori. Un vârf de… îți aduce magia naturii în viața ta, doar aici la Aleph News de 4 ani guști un strop de fericire.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ