- Studiu: 20% dintre tinerii absolvenți de liceu doresc să devină antreprenori
- Eurostat: Tinerii întâmpină dificultăți în interacțiunea în afara spațiului virtual
- Gen Z are nevoie să-și dezvolte competențele emoționale și sociale
Un studiu recent relevă faptul că 29% dintre tinerii din Generația Z din România nu intenționează să urmeze studii superioare, iar 20% aspiră să devină antreprenori. Crescuți în era digitală, GEN Z întâmpină dificultăți în interacțiunea în afara spațiului virtual și au o toleranță scăzută la frustrare și monotonie.
Experții sunt de părere că Generația Z are nevoie să-și dezvolte competențele emoționale și sociale. Totodată, aceștia subliniază importanța abilităților practice, cum ar fi adaptabilitatea și reziliența.
Advertisment
Ce părere au tinerii din Generația Z despre acest subiect?
„S-a creat o ruptură între stilurile noastre de învățare și metodele de prezentare tradiționale abordate de profesori. Ceea ce duce la senzația de alienare, deoarece tinerii de multe ori nu înțeleg ceea ce li se predă la cursuri. Din cauza modului în care studenților le este predate materia, aceștia nu înțeleg de ce facultatea mai este relevantă în ziua de azi. Și aici, din păcate, discutăm deja de abandonul universitar, care este omniprezent.”, a declarat Miruna Ghițulete, Președintele Asociației Studențești Security Studies and World Politics, pentru Aleph News.