Verbina este o comoară prețuită încă de acum 5000 de ani pentru proprietățile ei magice și medicinale.
Planta mai este cunoscută ca ’’iarbă sacră’’, ‘iarba prezicerii’’,‘’spornic’’sau ‘’veronica’’.
Vechii egipteni credeau că verbina s-ar fi născut din lacrimile lui Isis în timp ce plângea moartea iubitului ei, Osiris. Romanii, grecii și druizii celtici considerau verbina o plantă, căruia îi mai ziceau „plantă de altar”, pentru că o foloseau în diverse ritualuri, mai ales în cele de dragoste.
Planta a fost arsă în templele romane și împrăștiată pe altarele lui Jupiter, iar soldații purtau crenguțe de verbină ca protecție pe câmpul de luptă.
Legenda spune că atunci când o băutură e făcută cu verbină și este împărțită între inamici, aceștia ar ajunge la relații mai prietenoase.
Verbina a mai fost infuzată în vin și purtată pe corp pentru îndepărtarea insectelor și șerpilor.
Celebrul Pliniu cel Bătrân, descrie în cartea sa, Istoria naturală cum cu ajutorul verbinei poți curăța și purifica casa.
Oamenii din Galia foloseau planta la ghicirea și în rostirea profețiilor. Iar magii spuneau că oamenii care au fost frecați cu ea își obțin dorințele, alunga febra și vindecă toate bolile.
Pentru a avea leac planta se taie în 3 nopți speciale pe an, cu ajutorul unui cuțit de argint. Druizii obișnuiau să înmoaie planta în apă pentru a binecuvânta oamenii.
Mai mult se spunea că atunci când stropești pe pat sau canapea apă de verbină, atmosfera devine mai veselă.
Plantată în grădină verbina ar aduce o recoltă mai bogată, mai ales că elementalii și spiritele naturii o adoră. Iar așezată în incălțăminte, la drumuri lungi ar alunga oboseala. Pusă în baie se spune că te-ar ajuta să îți indeplinești visele. Și ascunsă în pătuțul unui copil, verbina ar aduce numai bucurii. Caut-o în natură și bucură-te de magia sa. Mai mult se culege acum în luna august!

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ