• La nivelul Uniunii Europene, România are cel mai mic procent de cititori: 29,5%.
  • Ne-au depășit Cipru cu 33,1% și Italia cu 35,4%.
  • Cărțile au fost, de-a lungul timpului, surse inepuizabile de cunoștințe, inspirație și evadare.

Cât de mult îți place să citești? Azi celebrăm Ziua Internațională a Iubitorilor de Cărți. România înregistrează cel mai mic procent de cititori din Uniunea Europeană, cu doar 29,5%. Suntem depășiți de Cipru, cu 33,1%, și Italia, cu 35,4%.

Această zi specială, dedicată celor care își trăiesc viața prin și pentru lectură, este ocazia perfectă pentru a celebra dragostea pentru cărți și bucuria pe care o aduce lectura.

De-a lungul timpului, cărțile au fost surse nesfârșite de cunoaștere, inspirație și evadare. Ele ne oferă oportunitatea de a explora noi universuri, de a înțelege perspective diverse și de a ne dezvolta atât intelectual, cât și emoțional.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

De ce nu citesc românii?

„Poate într-un clasament european, românii citesc cel mai puțin, dar nu aș spune că populația României este departe de carte, nu citește, nu cumpără cărți. Trebuie să ne gândim ce fac și autoritățile pentru a-i duce pe tineri, pe copii, pe public spre carte. Avem o zi a Culturii naționale, pe 15 ianuarie, cu multe mesaje și aplauze, dar multe biblioteci nu au bani să își cumpere cărți noi și copiii să meargă să împrumute. Avem în zona editurilor private, prețul hârtiei a crescut de cinci ori, prețul tiparului”, a explicat Ovidiu Șimonca, PR la editura Curtea Veche, la Aleph News.

Citește și