- În fiecare an, pe data de 30 iulie este celebrată Ziua Internațională a Prieteniei
- Ziua de 30 iulie promovează pacea și solidaritatea între oameni
- ONU a desemnat această zi pentru a întări relațiile, sprijini pacea, fericirea, prietenia
Un proverb românesc spune că „Prietenii sunt familia pe care ți-o alegi”. Și așa este! Până la urmă, ce ar fi viața fără prieteni?!
Advertisment
Și avem motiv de sărbătoare: azi e Ziua Internațională a Prieteniei. Ce înseamnă prietenia?
Ce e prietenia în zilele noastre?
„Ținând cont că prietenia este o relație care se bazează pe încredere, respect reciproc, empatie și sprijin, într-adevăr este foarte important să vezi pe cine ai lângă tine și ce se întâmplă în această relație pentru că este foarte bine și sunt prietenii tăi dacă într-adevăr îndeplinesc aceste caracteristici.
Recomandări
Prietenii sunt atât de importanță pentru că ei respectă valorile, opiniile și diferențele chiar și dacă nu sunt întotdeauna de acord. Și ar trebui ca un prieten să fie unul pentru celălalt și în momentele de bucurie, dar și în cele de dificultate”.
Calitate sau cantitate în prietenie?
„Un număr restrâns de prieteni cu care să ai o comunicare mult mai profundă, să poți să-ți spui durerile, bucuriile, dar e și un mic dezavantaj aici pentru că atunci când sunt foarte, foarte puțini riști uneori să rămâi singur pentru că unii dintre ei sunt plecați sau poate sunt căsătoriți tu s-ar putea să stai mai mult în izolare.
Atunci când ai prieteni numeroși s-ar putea spune că relațiile ar putea fi superficiale pentru că lipsa de profunzime emoțională și de intimitate ar putea să lipsească și să avem parte și de dificultate și găsim sprijin autentic în acele momente dificile.
Însă există și un avantaj pentru că dacă ai foarte mulți prieteni, cunoștințe, foarte mulți amici se creează o rețea socială care poate să-ți ofere diverse oprtunități sociale și profesionale. Așadar recomand prieteni 2-3 pentru a-ți împărtăși intimitățile, dar pentru a te simți și mai mult în largul tău să călătorești, să experimentezi, să te pregătești de tot ce îți oferă viața e bine să ai și cunoștințe și amici”, a spus Ana Maria Ambrosă, psiholog, la Aleph News.