• Azi este International Disobedience Day și celebrezi nesupunerea în fața altor persoane
  • Disobedience day te inspiră să nu te lași influențat de părerile altora
  • Dezobediența este un mecanism de apărare în fața controlului nejustificat
  • A. Costache: Limitele sănătoase ne pun pe noi în siguranță, nu pe alții la respect

Te întreb, ce faci azi? Îți propun să ieși din zona de confort pentru că astăzi este Disobedience Day. De această zi, trebuie să ieși din zona ta de confort și să te impui în fața persoanelor care vor să îți controleze viața în mod nejustificat.

„Pentru introvertiți mai întâi, o să mă refer la zona de confort, care de multe ori este asociată cu o zonă de bine. Doar că pentru fiecare dintre noi confortul poate însemna altceva. Uneori, pentru noi confortul este chiar o stare de rău. De multe ori, când ne gândim la limite, tindem să ne imaginăm că îi punem la respect pe ceilalți, adică punem o distanță între noi și ceilalți, cumva ținându-i la la distanță pe cei care ne pot face rău. Însă, de fapt, limitele merg în direcția opusă, înspre noi în șine.”

„Primul pas ca eu să pot să trasez niște limite sănătoase este să știu despre mine ce pot să accept și ce nu vreau sau nu pot sau nu-mi doresc să accept, deci să mă cunosc pe mine. Însă și de acolo pleacă limita mea sănătoasă. Pentru că atunci când eu știu despre mine că nu pot să accept să fiu tratată cu cu lipsă de respect sau că nu pot să accept să mi se vorbească pe un ton nerespectuos, atunci voi trasa această limită fără să îmi imaginez că așa îl corectez pe cel de lângă mine, ce voi spune într-un mod respectos.” spune Alina Costache, psiholog.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ