• Este pentru prima dată în peste 170 de ani când castelul este accesibil vizitatorilor
  • Tururile ghidate oferă acces inclusiv la sălile de mese și la biblioteca regală
  • Poți admira și o expoziție de acuarele realizate de regele Charles

Ești pasionat de regaliate și vrei să vezi reședința preferată a reginei Elizabeth II? Ei bine, avem vești bune pentru tine! Castelul Balmoral din Scoția își deschide porțile pentru public începând de luni, 1 iulie, până pe 4 august. Este pentru prima dată în peste 170 de ani când castelul este accesibil vizitatorilor.

Tururile ghidate oferă o șansă unică de a explora diferitele încăperi ale castelului, inclusiv sălile de mese și biblioteca. De asemenea, vizitatorii pot vedea îmbunătățirile aduse de regele Charles, cum ar fi înlocuirea covoarelor din salon cu tartan Hunting Stewart, la fel ca pe vremea reginei Victoria.

Biletele s-au vândut complet în doar 24 de ore, iar numărul de vizitatori pe zi este limitat la 40 de persoane. „Este un loc magnific. Regele dorește ca oamenii să-l poată experimenta” a declarat pentru The Guardian ghidul turului.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Pentru doar 100 de lire sterline (116 euro), vizitatorii pot explora camerele folosite de rege și regină. Cei care optează pentru biletul de 150 de lire sterline (175 de euro) vor beneficia și de un ceai de după-amiază, însoțit de o gustare ușoară.

Vizitatorii pot admira și o expoziție de acuarele realizate de regele Charles, găzduită în sala de bal. Magazinul castelului oferă diverse accesorii și articole cu imagini ale familiei regale.

Achiziționat de familia regală în 1852, în timpul domniei reginei Victoria, castelul Balmoral promite o experiență regală autentică pentru toți vizitatorii.