- Această tehnologie bazată pe modelul de limbaj GPT-3.5, îți permite să vorbești cu tine la vârsta de 60 sau 70 de ani
- În doar câteva secunde, programul creează o imagine și o poveste personalizată cu tine din viitor
- Majoritatea participanților s-au simțit mai motivați și mai puțin anxioși după discuțiile cu „versiunea lor” din viitor
Imaginează-ți că poți discuta cu tine din viitor. Ei bune, poți face asta mulțumită unui chatbot inovator dezvoltat de cercetătorii de la MIT. Această tehnologie, bazată pe modelul de limbaj GPT-3.5, îți permite să vorbești cu tine la vârsta de 60 sau 70 de ani.
Advertisment
Programul crează o imagine a ta din viitor
În doar câteva secunde, programul avansat de A.I. creează o imagine și o poveste personalizată a viitorului tău.
În cadrul studiului, 344 de tineri cu vârste între 18 și 30 de ani au răspuns la întrebări despre viața lor, experiențele anterioare și aspirațiile de viitor. Pe baza acestor informații, inteligența artificială a creat o „memorie sintetică”, oferindu-le participanților o versiune posibilă a lor în viitor.
Recomandări
De exemplu, dacă vrei să devii profesor de biologie, chatbot-ul îți poate povesti despre un moment memorabil din viitor când i-ai dus pe elevi într-o excursie la o rezervație naturală. Totodată, vei vedea o imagine cu chipul tău la 60 de ani, creată cu ajutorul inteligenței artificiale.
Impactul asupra utilizatorilor
Potrivit profesorului Ivo Vlaev, „Interacțiunea cu o versiune digitală din viitor, poate face ca viitorul să pară mai tangibil.” Studiul arată că majoritatea participanților s-au simțit mai motivați și mai puțin anxioși după discuțiile cu „versiunea lor” din viitor.
Deși cercetarea nu poate dovedi încă dacă utilizatorii își vor schimba comportamentul pe termen lung, datele preliminare sunt promițătoare.
Chatbot-ul dezvoltat de MIT nu doar că reduce anxietatea legată de viitor, dar îi ajută pe utilizatori să ia decizii mai bune și mai relevante pe termen lung.
Citește și:
- Cafeneaua Veche 9 a câștigat premiul de design interior la Bienala Națională de Arhitectură. Cum arată locul unde obișnuia să își petreacă diminețile Mihai Eminescu
- Prea fericiți, prea pedepsiți. Grzegorz Kaszak a demisionat de la casa parohială după ce a organizat o orgie în urmă căreia un barbat și-a pierdut conștiința
- Statele americane versul Meta. Compania lui Mark Zuckerberg este acuzată că sacrifică sănătatea mintală a tinerilor