• Artista a inclus în documentar imagini „supărătoare” pentru a arăta realitatea acestei tulburări neurologice rare
  • Céline Dion a vorbit fără teamă despre sentimentele de jenă și de lipsa de control prin care a trecut de la depistarea SPS
  • Artista este încrezătoare. Ea afirmă că „Nu mă voi opri” din a face cea ce îi place, adică să cânte și să danseze

Céline Dion își dezvăluie lupta cu sindromul persoanei rigide (SPS) în noul său documentar, „I Am: Celine Dion”. Artista a inclus imagini „supărătoare” pentru a arăta realitatea acestei tulburări neurologice rare, care i-a afectat capacitatea de a cânta.

În documentar, Dion este surprinsă în timpul unei sesiuni de terapie fizică din 2022. Pe o masă de masaj, ea are convulsii severe, zvârcolindu-se de durere, în timp ce asistenții medicali încearcă să o ajute. În ciuda intensității momentului, când un asistent întreabă dacă vrea să oprească filmarea, Dion răspunde calm: „Sunt bine”.

Regizoarea Irene Taylor a explicat că Dion nu a dorit să modifice nimic după ce a vizionat aceste imagini. Episodul medical a fost neașteptat, iar echipa a reacționat cât de repede a putut. Taylor a mărturisit că a fost o experiență dificilă pentru toți. Céline a insistat să arate adevărul pentru a crește conștientizarea despre SPS.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Céline Dion este optimistă

Dion vorbește deschis despre sentimentele de jenă și lipsa de control, dar afirmă că nu și-a abandonat visurile legate de carieră. Se vede încă dansând și cântând, căutând alternative pentru a continua, chiar și în cele mai dificile momente. „Nu mă voi opri”, declară ea cu hotărâre.

Din cauza SPS, Céline Dion s-a retras în mare parte din viața publică. A fost o mare surpriză pentru toți prezența sa la gala Grammy din 2024 și la premiera documentarului său. Taylor a menționat că nu au discutat niciodată cum să gestioneze eventualele probleme medicale în fața camerelor. Dion a insistat de multe ori să continue filmarea și să decidă ulterior ce să includă în film.

Documentarul oferă o privire sinceră și emoționantă asupra luptei personale a unei vedete internaționale, transformând suferința într-un mesaj de speranță și reziliență.

Céline Dion vorbește despre lupta cu sindromul SPS în „I Am: Celine Dion”