- Gradul de utilizare a A.I. la locul de muncă aproape s-a dublat în ultimele șase luni
- 79% dintre liderii de business consideră esențială adoptarea A.I. în activitățile companiilor
- Agora Robotics a lansat Sweep, primul robot autonom dezvoltat în România pentru curățarea podelelor dure
- Industria de păpuși sexuale inovează roboții sexuali plin aplicarea tehnologiilor de tip ChatGPT
Te interesează cele mai recente dezvoltări în domeniul IT și A.I.? Ești în locul potrivit! Am selectat special pentru tine cele mai noi și captivante informații despre cum A.I. transformă lumea, direct de la sursă. Explorează alături de noi acest univers fascinant și descoperă noutăți care îți vor stimula curiozitatea și pasiunea pentru tehnologie!
Advertisment
S-a dublat gradul de utilizare al A.I. la locul de muncă
Gradul de utilizare a A.I. la locul de muncă aproape s-a dublat în ultimele șase luni. De ce? Peste 90% dintre utilizatorii spun că A.I. le face volumul de muncă mai ușor de gestionat.
Angajații adopta A.I. înaintea companiilor
Angajații nu mai așteaptă companiile să facă primul pas în adopția AI. În plus, 79% dintre liderii de business consideră esențială adoptarea A.I. pentru a rămâne competitivi. Totuși, 60% dintre firme încă nu au o viziune clară și un plan de adopție.
Recomandări
Agora Robotics a lansat Sweep
Agora Robotics a lansat Sweep, primul robot autonom dezvoltat în România pentru curățarea podelelor dure. Între timp, startup-ul dotlumen, care produce ochelari pentru nevăzători cu ajutorul AI, a fost inclus de Forumul Economic Mondial pe lista Pionierilor în Tehnologie.
Nvidia este cea mai valoroasă companie IT
Nvidia a devenit cea mai valoroasă companie din lume, depășind Microsoft și Apple, cu o capitalizare de 3.339 de miliarde de dolari.
AI și Etică
Papa Francisc a cerut liderilor G7 să interzică utilizarea armelor autonome și să controleze direcția în care se îndreaptă inteligența artificială. În plus, cercetătorii de la Universitatea Oxford au dezvoltat o metodă de identificare a erorilor în modelele lingvistice AI.
Cercetătorii analizează „entropia semantică” cu A.I.
Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au creat o metodă inovatoare pentru a identifica erorile în modelele lingvistice de mari dimensiuni (LLM). Ei analizează „entropia semantică” din răspunsurile modelelor pentru a detecta eventualele confuzii. În învățarea automată, entropia măsoară fluctuațiile și incertitudinile din date. Aceștia au denumit aceste erori specifice „confabulare” și le-au diferențiat de erorile sistematice sau învățate ale LLM-urilor.
SUA se confruntă cu o serie de publicații fake news
Numărul publicațiilor susținute de bani negri și voci partizane a depășit numărul ziarelor locale reale din SUA. NewsGuard raportează existența a cel puțin 1.265 de site-uri web care se dau drept site-uri de știri locale, dar sunt folosite în scopuri politice.
Roboți sexuali?
Tehnologia păpușilor sexuale este una inovativă, mereu în schimbare și dezvoltare. De aceea, inginerii chinezi aplică tehnologia de tip ChatGPT la roboții sexuali, creând noi generații de păpuși sexuale interactive. În Shenzhen, Starpery Technology, unul dintre marii producători de păpuși sexuale, își antrenează roboții sexuali cu A.I. pentru a-și îmbunătăți produsele.
Citește și
- Cu ochii ,,numai după” smartphone-uri. Românii petrec în medie aproximativ 7 ore pe telefon
- Cum prefațezi ce zice Eminescu în materie de xenofobie? Îți poate spune ce înseamnă un stat, dar și cum recunoști o națiune
- Ryan Gosling, criticat de fani. Ce reacție a avut actorul după ce „I’m just Ken” a luat premiul pentru cel mai bun cântec original