• Cu proiectul Hawk Wing, elevii români au fost premiați la categoria Engineering Technology: Statics and Dynamics
  • Elevii români au creat o aripă de avion care îmbunătățește manevrabilitatea aeronavelor
  • Proiectul lor reduce consumul de carburant cu până la 5% și oferă proprietăți de invizibilitate aeronavelor

Trei elevi din România, Filip Bușcu, David Ghiberdic și Rareș Marinescu, au reușit o performanță remarcabilă. Au obținut premiul la categoria Engineering Technology: Statics and Dynamics. Proiectul lor, Hawk Wing, este o inovație extraordinară.

Au creat o aripă de avion care îmbunătățește manevrabilitatea aeronavelor. În plus, reduce consumul de carburant cu până la 5% și oferă proprietăți de invizibilitate. Hawk Wing a fost evaluat timp de trei zile de nouă comisii. Acestea includeau reprezentanți ai universităților americane de top, marilor companii de tehnologie și ai US Army. Faza finală a competiției a avut loc în Los Angeles, SUA.

Regeneron ISEF – cea mai prestigioasă competiție STEM

Regeneron ISEF este considerată cea mai prestigioasă competiție STEM din lume. Este mult înaintea olimpiadelor internaționale de științe. Este pentru prima dată când România a urcat pe podium. În fiecare an, mii de participanți din zeci de țări concurează pentru un premiu care aduce accesul în universități din SUA și Marea Britanie. În 2024, au participat peste 1800 de elevi din 76 de țări.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Prototipul Hawk Wing – O poveste de determinare și succes

„Am avut la dispoziție doar o lună să construim prototipul, să-l zburăm și să colectăm datele care ne confirmau teoria”, a spus Filip Bușcu. „L-am construit de trei ori, fiindcă de două ori l-am prăbușit. Se pare că tocmai înverșunarea noastră de a ne lupta până în ultima clipă le-a plăcut examinatorilor”, a adăugat el.

Citește și