• Medicii pot trata bebelușii cu probleme neurologice chiar din burta mamei
  • Noile tehnologii ce tratează problemele neuronale sunt analiza genetică, imagistică neuronală și imagistică prin rezonanță magnetică
  • Spina bifida este o condiție neurologică dezvoltată atât din cauza genelor cât și din cauza mediului

Spina bifida este o afecțiune a coloanei vertebrale și progresează de la o deschizătură în partea din spate a oaselor vertebrale. Aceasta afcetează aproximativ 15% dintre oameni la nivel global. Medicii au găsit o soluție prin care pot trata boala chiar dinainte de naștere.

Care sunt soluțiile?

CuRe Trial folosește celule stem din placenta mamei pentru a trata spina bifida în uter. Procedura implică coaserea unui plasture cu celule stem pe tubul neural deschis pentru a inversa deteriorarea. De asemena, cercetătorii explorează posibilitatea utilizării tehnicilor de editare genetică precum Crispr pentru a trata tulburările genetice înainte de naștere. Deși încă se află în stadiile experimentale, această tehnologie s-a dovedit promițătoare în tratarea afecțiunilor genetice la șoareci. Aceste progrese au implicații semnificative pentru tratamentul afecțiunilor neurologice. Cu toate acestea, efectele pe termen lung ale acestor tratamente sunt încă studiate.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și