• Un studiu recent arată ca Alzheimer-ul poate deveni istorie, dacă te odihnești, mănânci sănătos și dacă faci mișcare
  • Dean Ornish: „Crei un creier sănătos? Mănâncă bine, mișcă-te mai mult, stresează-te mai puțin și iubește mai mult”
  • Rudy Tanzi: „Pentru a scăpa de Alzheimer este nevoie de timp, trebuie să așteți să să ai un stil de viață sănătos”

Vrei să ai o minte sănătoasă și la bătrânețe? Ei bine, poți avea asta, este o realitate, nu un mit. Poți scăpa de Alzheimer. Exemplul lui Tammy Maida este dovada! La vârsta de 67 de ani, a observat primele semne la sfârșitul de 50 de ani. Pierdea des cheile, ochelarii, chiar și poșeta. Mergea la magazin și uita unde a parcat. Acasă, își rătăcea cumpărăturile. Pasionată de lectură, a renunțat la cărți deoarece nu mai reținea povestea.

Un studiu promițător

Publicat recent în jurnalul „Alzheimer’s Research and Therapy”, un studiu a arătat că Alzheimer poate deveni o poveste. Studiul a inclus doar câteva zeci de participanți timp de cinci luni. Nu toți au arătat îmbunătățiri, dar pentru unii și familiile lor, schimbările au fost remarcabile. Abilitățile cognitive ale majorității celor din grupul de intervenție au rămas constante, în timp ce cele ale grupului de control au scăzut. Zece persoane și-au văzut cogniția îmbunătățindu-se și nivelurile de amiloid scăzând, conform dr. Dean Ornish de la Universitatea din California, San Francisco.

Intervenție intensivă

Dr. Dean Ornish și echipa sa au oferit participanților o intervenție complexă asupra stilului de viață. „Vrei un creier sănătos? Mănâncă bine, mișcă-te mai mult, stresează-te mai puțin și iubește mai mult” apune Dean Ornish. Această abordare a demonstrat anterior inversarea bolilor coronariene, reducerea glicemiei și a riscului de boli de inimă, precum și îmbunătățirea depresiei și scăderea colesterolului rău.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Speranță pentru Alzheimer

Rezultatele studiului sunt uimitoare, având în vedere durata scurtă de doar cinci luni. „Pentru a scăpa de Alzheimer este nevoie de timp, trebuie să așteți să să ai un stil de viață sănătos. Dacă ne imaginăm creierul ca o chiuvetă plină de apă, atunci închiderea robinetului ar necesita timp pentru ca apa să se scurgă. Scăderea amiloidului în 20 de săptămâni necesită o intervenție majoră”, a spus coautorul studiului Rudy Tanzi de la Harvard Medical School.

Studiul oferă date științifice care susțin că intervențiile de stil de viață pot influența traiectoria bolii Alzheimer. Dacă această intervenție poate încetini, opri sau inversa progresia bolii, ar fi o descoperire majoră.

Fii parte din revoluția fizică și psihică și adoptă un stil de viață sănătos pentru inimă și creier!

Citește și