• Meta îmbunătățește tehnologia A.I. pentru utilizatorii din Europa, oferind experiențe digitale de neegalat
  • Meta A.I. include două componente principale: Llama (model de limbaj open source) și Meta AI Assistant (asistent AI)
  • Modelele A.I. sunt instruite pe conținut relevant care reflectă limbile, culturile și geografiile din Europa

Meta aduce viitorul AI mai aproape de tine! În acest an Meta extinde tehnologiile avansate de inteligență artificială și în Europa, oferindu-ți experiențe digitale de neegalat.

Ce îți oferă?

În cadrul Meta, A.I. include două componente principale:

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ
  1. Llama – Model de limbaj open source, de ultimă generație.
  2. Meta AI Assistant – Cel mai inteligent asistent AI pe care îl poți folosi gratuit.

Pentru ca A.I.-ul Meta să funcționeze perfect pentru tine, modelele trebuie să fie instruite pe conținut relevant care reflectă limbile, culturile și geografiile din Europa. Aceasta înseamnă că modelele trebuie să învețe din conținutul public distribuit de utilizatorii europeni pe platformele Meta.

Importanța conținutului local

Fără antrenarea modelelor pe conținutul public din Europa, AI-ul Meta nu ar înțelege corect limbile regionale, culturile locale sau subiectele la modă din social media. Iar, dacă nu ar fi formatat pe baza datelor europene, A.I. nu ar putea raspunde punctual cerințelor.

Transparență și control

Din 22 mai, Meta a trimis peste două miliarde de notificări utilizatorilor, în aplicație și e-mailuri, anunțând această schimbare. Notificările conțin un link către un formular de obiecție care îți permite să te opui utilizării datelor tale în antrenarea A.I.-ului Meta.

Regulamente și responsabilitate

Meta s-a consultat cu Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor pentru a se asigura că respectă legile UE privind confidențialitatea. Reprezentanții Meta susțin că au încorporat feedback-ul utilizatorilor și că lucrează cu experți pentru a dezvolta cele mai bune practici și politici.

Europa are potențialul de a deveni lider în inovarea A.I. Dar întrebarea rămâne: vor avea europenii acces egal la această tehnologie inovatoare? La Meta, credem că răspunsul trebuie să fie „da”.

Citește și: