• Muzeul Național Brukenthal aduce o colecție impresionantă de artefacte preistorice, romane și medievale la Art Safari
  • Când poți vedea expoziția? „Aurul de la Brukenthal” poate fi vizitat între 27 iunie și 28 iulie la Art Safari
  • Unul dintre cele mai interesante exponate este moneda Sponsianus, parte din tezaur descoperit în Transilvania în 1713

Ești pasionat de artă? Arunci trebuie să vizitezi „Aurul de la Brukenthal” chiar în București! Între 27 iunie și 28 iulie, celebrele piese din colecția Muzeului Brukenthal din Sibiu sunt expuse în premieră la Art Safari.

Muzeul Național Brukenthal aduce o colecție impresionantă de artefacte preistorice, romane și medievale. Vor fi expuse bijuterii din aur, argint aurit, pietre prețioase și obiecte de cult realizate de meșteri aurari sibieni. Fiecare piesă strălucește prin complexitatea tehnicilor și frumusețea motivelor decorative.

O colecție de excepție

Tezaurul Muzeului Brukenthal este renumit pentru raritatea și estetismul pieselor sale. De la argintărie liturgică la bijuterii, colecția a crescut semnificativ de-a lungul timpului. Începuturile acestei colecții impresionante datează din cabinetul de numismatică al Baronului Samuel von Brukenthal, care include peste 67.000 de piese.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Printre piesele expuse la Art Safari se numără obiecte preistorice din aur, bijuterii și monede romane, piese medievale timpurii și obiecte de cult create de aurarii sibieni. Câteva dintre cele mai spectaculoase piese sunt: „Crucea relicvar de la Cisnădie” din jurul anului 1440, „Potirul din nucă de cocos” din 1650, „Cupa din corn de rinocer” din 1694 și „Paharul de fecioară” din secolul XVII.

Descoperiri fascinante

Unul dintre cele mai interesante exponate este moneda Sponsianus, cercetată de University College London. Se crede că un împărat numit Sponsian ar fi condus Dacia romană, iar această monedă rară provine dintr-un tezaur descoperit în Transilvania în 1713.

Nu rata ocazia!

Acest eveniment este curatoriat de Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal. Este o ocazie rară să vezi aceste capodopere ale artei prelucrării metalelor prețioase, realizate de unii dintre cei mai talentați meșteri ai Europei.

Citește și: