• Sarah Monreal, terapeut de masaj, îți explică faptul că masajul capilar are multiple beneficii
  • Masajul capilar, potrivit experților, detensionează, ameliorează migrenele și reduce stresul
  • Vrei un păr bogat? Un studiu arătat că după 24 de săptămâni de masaj zilnic, firul de păr devine mai gros

Masajul capilar nu doar că se simte minunat, dar aduce și o serie de beneficii. De la stimularea creșterii părului până la reducerea tensiunii arteriale și ameliorarea durerilor de cap, masajele capului sunt adevărate comori pentru sănătatea ta.

Ușor de învățat, ușor de aplicat

Cea mai bună parte este că poți învăța să-ți faci singur un masaj capilar acasă sau poți vizita un terapeut pentru un tratament profesionist. Beneficiile sunt imense și merită efortul.

De ce să alegi masajul capilar?

Sarah Monreal, terapeut de masaj și proprietar al Wayfare Wellness, explică faptul că tipul de masaj al capului determină beneficiile. De exemplu, terapia craniosacrală, o tehnică blândă care vizează sistemul nervos central, poate detensiona, ameliora migrenele și reduce stresul.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Beneficiile masajului capilar

Chiar și masajele mai puțin specializate, pe care le poți face singur acasă, sunt benefice. Ele reduc stresul și tensiunea, condiționează scalpul și îmbunătățesc circulația sângelui în zona capului și gâtului. Iată câteva beneficii specifice:

Promovează creșterea părului

Dacă părul tău este subțire, masajul scalpului poate fi soluția. Un studiu arătat că după 24 de săptămâni de masaj zilnic, firul de păr devene mai gros.

Scade tensiunea arterială

Masajul capilar poate ameliora stresul, pe care-l înlocuiește cu o stare de relaxare. Un studiu din 2016 a descoperit că masajele scalpului de 15 și 25 de minute pot scădea tensiunea arterială, promovând circulația sângelui și relaxarea vaselor de sânge și a mușchilor gâtului.

Reduce simptomele cefaleei tensionale

Durerile de cap tensionale, care provoacă dureri în cap, gât și în spatele ochilor, pot fi ameliorate prin masajul scalpului. Acesta reduce intensitatea, durata și frecvența durerilor de cap datorită efectului de relaxare asupra mușchilor gâtului.

Citește și