Sezonul călătoriilor e aici și, cu o planificare atentă, șoferii de vehicule electrice nu trebuie să fie lăsați în urmă. Călătoriile lungi reprezintă unul dintre principalele obstacole pentru cei care se gândesc să cumpere un vehicul electric.

Dacă nu știi cum să-ți planifici călătoria, uite 5 sfaturi:

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Planifică-ți traseul în funcție de stațiile de încărcare

Multe modele de vehicule electrice sunt acum dotate cu sisteme de navigație încorporate care te pot ajuta să găsești din mers o stație de încărcare de-a lungul drumului. Însă, pentru o călătorie cât mai lipsită de stres, merită să îți planifici din timp opririle pentru încărcare.

Există o mulțime de aplicații care te pot ajuta să găsești încărcătoare de-a lungul traseului planificat și care te țin la curent cu informații în timp real despre câte porturi sunt disponibile pe măsură ce te apropii.

Profită la maximum de opririle pentru încărcare

Dacă îți planifici din timp, poți programa opririle de încărcare pentru a le alinia cu mesele, pauzele de la toaletă sau opririle turistice, astfel încât să nu stai degeaba în timp ce bateria se umple.

Această abordare funcționează numai cu încărcătoarele rapide de curent continuu, nu cu încărcătoarele de nivel 1 sau 2, care ar dura mai multe ore pentru a umple o baterie.

Stai în hoteluri care au încărcătoare pentru vehicule electrice

Dacă te afli la mai puțin de 320 sau 320 km de locul unde vei înnopta, este posibil să nu fie nevoie să te oprești pentru a încărca. Aplicațiile de încărcare, cum ar fi PlugShare, și site-urile de rezervări hoteliere, inclusiv Expedia, te pot ajuta să găsești hoteluri cu încărcătoare, astfel încât să îți poți lăsa mașina conectată peste noapte și să te trezești cu bateria plină.

Verifică prognoza meteo

Temperaturile extreme pot limita serios autonomia EV-urilor. Pe vreme rece, bateriile își pierd din eficiență, iar șoferii au tendința de a da drumul la căldură. Este o combinație care poate reduce autonomia cu 41% la temperaturi sub 20 de grade. Vremea caldă poate, de asemenea, să limiteze autonomia, deși nu la fel de mult.

Conduceți eficient

Puteți obține o autonomie mai mare de câțiva kilometri dacă conduci mai eficient. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci schimbări majore în modul în care conduci. Ar putea fi la fel de simplu ca și cum ai folosi „cruise control” pentru a menține o viteză constantă sau a pune mașina în „modul ecologic”. Asta va prelungi durata de viață a bateriei prin limitarea accelerației și a controlului climatizării.

Citește și: