• Testul de programare de la Universitatea Purdue a fost prezentat la conferința Computer-Human Interaction
  • În urma studiului, reiese că angajații preferă ChatGPT în proporție de 35 %
  • Studiul arată că angajații au detectat greșelile generate de AI în proporție de 39 %

Un studiu arată că 52% dintre răspunsurile ChatGPT la întrebările de programare sunt greșite. Asta spun cei de la Universitatea Purdue, care au prezentat datele la conferința Computer-Human Interaction.

Semnalul de alarmă a fost tras când cei de la Stack Overflow, expreți în domeniul tehnologic, dar și buni consilieri în programare, au fost nevoiți să concedieze aproape 30% din personalul său anul trecut. Cauza? Însăși consilierii foloseau Chat GPT pentru a le ușura munca. Fun fact, nu?


Acesta este doar un caz, cei drept, însă destul ca să-i motiveze pe cei de la Universitatea Purdue să investigheze cazul. Astfel, în urma intervievării angajaților de la Stack Overflow, dar nu numai, a reieșit faptul că aceștia preferau ChatGPT în proporție de 35 % și că nu au detectat greșelile generate de AI în proporție de 39 %.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Și vine aceeași întrebare în minte – Robot VS Om, cine câștigă?


Asta îmi aduce aminte de anii 50′ când au apătur primele calculatoare, gigantice ce-i drept, dar puteau face calcule. Presa a bubuit, „vin roboții peste noi” și alte titluri de pe vremea când nu exista clickbait.
Toată povestea s-a stins când jurnaliștii adunați în fața măreței mașinării, au rămas șocați să vadă că acest
calculator… aduna. De ce povestea asta și de ce acum? Pentru că în prezent tehnolgia a evoluat considerabil, și cu siguranță are șanse să preia frâiele din punct de vedere profesional, dar nu încă. În anii 50′ mergea ca un nou-născut, de-a bușilea. Acum, a învățat să-și mențină echilibrul și să meargă pe 2 picioare.

Citește și