• Participanții au fost trași la sorti din 273.000 înscriși.
  • Convivii au fost instalați pe o față de masă de 216 de metri
  • Pentru eveniment auu fost instalate 8 bucătării temporare

Parizieni s-au adunat pe bulevardul Champs-Élysées  pentru un picnic gratuit organizat de comercianți locali, într-un efort de a revitaliza zona cunoscută drept cel mai frumos bulevard din lume.

Cu un număr impresionant de aproximativ  273.000 de solicitări, „le grand pique-nique” a atras atenția a mii de participanți, dintre care doar 4.400 au fost aleși să se bucure de o experiență unică. Aceștia au avut privilegiul de a se relaxa pe o pătură de picnic cu carouri roșu-alb, de 216 de metri, creând o atmosferă de eleganță și exclusivitate.

Cum s-a reușit hrănirea a 4.000 de persoane simultan? Opt bucătării temporare, conduse de maeștri bucătari locali, au pregătit delicii pentru invitați, așezați la o imensă masă în carouri. Fiecare bucătar a prezentat un meniu ce reflecta identitatea sa culinară, servit într-un coșuleț, aducând farmecul unui picnic autentic. Evenimentul a inclus două servicii, la orele 12 și 14.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Invitatul de onoare, bucătarul Guillaume Gomez, fost șef al bucătăriilor de la Élysée, a adus o notă de prestigiu acestei ocazii.

Bulevardul a fost închis traficului, iar masa a fost însoțită de diverse manifestări culturale, oferind o experiență completă și memorabilă pentru toți cei prezenți.

„Astăzi primim peste 4.000 de persoane. Vom servi peste 4.000 de mese. Vedeți 8 bucătării temporare, care sunt organizate și conduse de către toți marii chefi care sunt în spatele meu.” spune Marc-Antoine Jamet, membru al comitetului Champs-Élysées.

Citește și: