• Elevii claselor a IV-a au susținut Evaluarea Națională la Limba Română
  • Structura probelor este asemănătoare cu cele din anii anteriori
  • Elevii au avut la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele primite

UPDATE: Subiectele primite de elevi

Testul 1:

Pe 21 mai, elevii claselor a IV-a vor susține proba scrisă la Limba Română din cadrul Evaluării Naționale. Candidații au la dispoziție  60 de minute pentru a rezolva subiectele primite.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

„Probele au o structură și caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Elevii claselor a IV-a susțin Evaluarea Națională

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (EN II), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV și EN VI).

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test”, a transmis Ministerul Educației.

Rezultatele obținute sunt individuale, nu se afișează și nu sunt comunicate public. De asemenea, notele nu vor fi trecute în catalog.

Calendarul Evaluării Naționale de la clasa a IV-a:

  • 21 mai – Limba română
  • 22 mai – Matematică
  • 23 mai – Limba maternă

Lucrările vor fi evaluate la nivelul fiecărei unități de învățământ, în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test.

Noutatea din acest an este că o aplicație digitală va contribui la administrarea şi valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate, anunță Ministerul Educației.

Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei şi a raportului şcolii, fără eforturi birocratice suplimentare şi într-un timp mai scurt”, spune Ministerul Educaţiei.

Citește și: