- Maycember e un termen prin care este descris haosul din luna mai
- Haosul din luna mai e asociat cu cel din decembrie: descrie haosul activităților școlare
- Termenul a fost folosit creatorii de conținut din mediul online
„Maycember” este un termen care descrie haosul din luna mai, comparabil cu cel din luna decembrie. În ciuda vârstei copiilor, atât lunile mai, cât și decembrie sunt pline cu responsabilități sociale și școlare și au devenit uneori copleșitoare, aproape ca un „Mayhem”.
Advertisment
În luna mai, pe lângă testele standard și pregătirea pentru examene școlare, adolescenții pregătesc proiecte suplimentare și evenimente școlare. Acestea reduc timpul de care este nevoie pentru odihnă. Cât de implicați sunt părinții în această perioadă?
Cum ajuți copilul să depășească perioada aglomerată din luna mai? Iată câteva sugestii:
Recomandări
Stabilește limite clare
Este important să stabilești limite pentru tine ca părinte, dar și pentru copilul tău. Când nu poți lua parte la un eveniment, fii sincer cu asta și oferă-i ajutor în alte moduri, cum ar fi contribuțiile financiare.
Vorbește cu copilul tău despre evenimentele importante pe care le are. Când nu poți să fii alături de el, roagă pe altcineva din familie să meargă în locul tău. Astfel de conversații îi ajută pe copii să înțeleagă cât de important este să își gestioneze timpul în mod eficient.
Prioritizează sănătatea mintală
Evitați suprasolicitarea. Tinerii trebuie să învețe să își acorde timp pentru recuperare. Trebuie să fie încurajați să se bucure de momentele petrecute împreună cu familia.
Micșorează timpul petrecut pe rețelele sociale
Rețelele sociale pot crea presiuni suplimentare atât pentru părinți, cât și pentru adolescenți. Limitați timpul petrecut online și înlocuiți-l cu activități care aduc bucurie, cum ar fi jocurile de societate în familie. Evitați cultura comparației și concentrați-vă pe momentele de calitate petrecute cu cei dragi.
Mai e foarte puțin până când „Maycember” va fi doar o amintire. Până atunci, fii atent la cum gestionezi situațiile și timpul petrecut cu copilul tău.
Citește și