• – T. Bădulescu: „Avem un patrimoniu bogat la capitolul artă care însă trebuie promovat pe plan internațional”
  • – Italia, una dintre cele mai vizitate țări din Europa, e pe locul 6 în topul Ubuy Franța
  • – România e pe locul 17 in acest top cu un număr de 2 galerii „free entrance”

Te-ai întrebat vreodată care este capitala artistică a Europei? Concediile se apropie. Hai să vezi în ce locuri te poți bucura de cele mai grandioase și fascinante opere.

Londra și Paris împart faima de a fi capitalele artistice ale Europei.

De ce? Îți povestesc imediat!

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Arta, stilul și arhitectura influențează masiv deciziile referitoare la destinația în care vrei să te relaxezi; de aceea, noi muzee, galerii și expoziții își așteaptă constant vizitatorii în marile orașe ale Europei. De fapt, turismul cultural constituie aproximativ 40% din totalul turismului european.

Ubuy Franța, o platformă globală de comerț electronic, a realizat un nou studiu pentru a dezvălui informații utile pentru iubitorii de artă. Studiul se bazează numărul de galerii de artă, galerii cu intrare gratuită, statui și monumente și lucrări de artă stradală.

Cine promovează România la capitolul artă?

România ocupă locul 17 cu un total de 94 puncte culturale, dintre care 2 au intrarea liberă.

Traian Bădulescu, expert în turism spune că avem un patrimoniu cultural bogat care, însă trebuie promovat pe plan international.

Londra și Paris, primul loc la artă

Pe primul loc la capitolul artă se află Londra și Paris. Londra impresionează prin cele 259 de galerii uimitoare, dintre care 29 oferă intrare gratuită. De la capodoperele clasice ale Galeriei Naționale de Artă, la expozițiile de avangardă ale lui Tate Modern, scena artistică a Londrei este diversificată și vibrantă. De asemenea, orașul găzduiește numeroase festivaluri precum Săptămâna Artei Digitale și Săptămâna Meseriilor din Londra.

Parisul se mândrește cu 796 de monumente și statui. Și în centrul tuturor, Louvre-ul domnește suprem, găzduind comori precum Mona Lisa și Venus de Milo, făcându-l cea mai vizitată galerie din lume. Parisul este plin de sute de evenimente, spectacole, expoziții și proiecte în cadrul Olimpiadei Culturale pentru Jocurile Olimpice de Vară.

Praga, un oraș care respiră artă, e pe locul 2

Pe locul al doilea, orașul fermecător Praga.

Praga găzduiește Galeria Națională, a doua cea mai veche galerie de artă din Europa. Este un tezaur răspândit în 7 clădiri istorice. De câteva ori pe an, intrarea este gratuită pentru toți.

Berlin ocupă locul 3 în topul Ubuy Franța

Pe locul al 3-lea este Berlinul. Arta stradală este un punct de atracție al capitalei germane, cu 618 locații diferite, inclusiv faimoasa Galerie a Părții de Est. Aici, vizitatorii pot vedea un tronson lung din Zidul Berlinului decorat cu artă vibrantă de la 105 artiști, inclusiv unele restaurări ale pieselor pictate în 1990 după ce zidul a fost demolat.

Amsterdam, pe locul 4

Pe locul al patrulea se află Amsterdam. Orașul olandez are 103 galerii, puțin peste 10% dintre acestea fiind gratuite.

Galeriile remarcabile din Amsterdam includ Muzeul Contemporan Modern (sau Moco), unde puteți găsi artă pop iconică de la artiști precum Andy Warhol și Keith Haring și desigur, impresionantul Rijksmuseum.

După expozițiile dedicate lui Vermeer și Rembrandt, Rijksmuseum găzduiește în prezent o expoziție de neuitat dedicată picturii pline de bucurie a lui Frans Hals.

Lisabona e al 5-lea oraș

Lisabona ocupă locul al cincilea. Există 637 de lucrări de artă stradală în capitala portugheză, care este bine cunoscută pentru scena sa de artă stradală. Frumoasele picturi murale ale orașului sunt foarte populare.

Citește și: