• Un cercetător de la Universitatea Waterloo din Canada a testat A.I-ul cerându-i sfaturi de relații
  • Testele s-au făcut cu ajutorul unui prompt numit „Dear AI” trimis către ChatGPT 4
  • Răspunsul a venit în urma unui mesaj al unei doamne care cerea sfaturi pentru a-și îmbunătății căsnicia

Ai probleme în relații?

ChatGPT are putea să te consilieze. De cele mai multe ori, atunci când treci prin probleme ce țin de relațiile tale, este foarte greu să te detașezi și să iei sfaturi bune de la ceilalți. Poate nici nu există o persoană în care să te încrezi și să îi împărtășești problemele din relația ta. Cert este că un astfel de subiect poate fi mult prea personal de discutat. Astfel că, un cercetător de la Universitatea Waterloo din Canada a testat capacitatea inteligenței artificiale de a da sfaturi de relații

AI: Dacă ai probleme în căsnicie, trebuie să comunici deschis și să păstrezi respectul față de partener

Promptul utilizat de Grossaman a fost asemănător cu cel al lui Pauline Philips, sau cum o știu fanii săi, Abigail Van Buren. „Dear Abby” este una dintre cele mai cunoscute rubrici de sfaturi de relații. De aici, Grossman s-a inspirat pentru a scrie unei potențiale noi versiuni a lui Abigail Van Buren. Un subiect trimis către ChatGPT a fost despre un cuplu proaspăt căsătorit care nu își găsește un ritm de se pune la somn cconvenabil pentru amândoi. ChatGPT a sfătuit-o pe femeie să aibă p discuție deschisă despre problema lor. A.I-ul continuă și explică faptul că comportamentul soțului ei nu este adecvat. Aceștia ar trebui să găsească o oră potrivită pentru ambele persoane.

Ce alte sfaturi mai dă ChatGPT?

Am încercat chiar eu să văd ce sfaturi dă ChatGPT dacă te afli într-o relație în care conflictele sunt la ordinea zilei, nu te simți ascultat și ești mai încrezător în potențialul partnerului decât în forma sa actuală. ChatGPT recomandă să discuți deschis însă folosind formulări la persoana întâi de genul „Eu mă simt” sau „Eu observ” decât formulări acuzatorii precum „Tu niciodată..” sau „Tu faci …”.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și: