• Psihologii spun că plictiseala este sentimentul de frustrare pe care îl ai când te simți gol pe dinăuntru
  • 60% din americani spun că se plictisesc cel puțin o dată pe săptămână
  • Plictiseala este un sentiment mai comun în Europa și America decât Asia

Un studiu publicat în jurnalul „Motivation and Emotion” arată că plictiseala poate duce la un comportament automutilant. Acest studiu arată că o persoană care este plictisită alege mai curând să își facă rău chiar dacă are alte alternative de a alunga plictiseala la dispoziție.

Ce a presupus studiul?

Studiul a fost făcut de o echipă de cercetători de la Maastricht University pe 129 de participanți cu media de vârstă de 21 de ani. Aceștia au fost puși să scrie în continuub cuvântul „Ambramson” și să aleagă dacă doresc să asculte sunete plăcute, ca de exemplu ciripitul păsărilor, sau sunete care crează ă stare de nervozitate, adică porci care guiță. Rezultatele arată că participanții au ales sunetele neplăcute să îi companieze în task-ul lor plictisitor. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că în momentul în care te plictisești, ai o tendință mai mare de a te angaja în activități neplăcute.

Ce spun studiile mai vechi?

Studiile anterioare arată același lucru. Persoanele care participau la studio trebuiau să aleagă între activității care le fac rău sau nimic altceva. Aceștia alegeau activitățile negative, spre exemplu, electrocutarea prin electro-șoc.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Citește și