• Pe 14 mai 2024, Mark Zuckerberg împlinește 40 de ani
  • Averea netă a lui Zuckerberg este de 169 de miliarde de dolari
  • Zuckerberg deține cea mai mare parte a Facebook cu 13% din acțiunile sale la compania mamă Meta

Pe 14 mai 2024, Mark Zuckerberg împlinește 40 de ani – și a avut parte de un deceniu pe cinste.

Copiii lui Zuckerberg s-au născut în timp ce acesta avea 30 de ani. A obținut o diplomă de la Harvard și o centură albastră în jiu-jitsu. De asemenea, a adăugat peste 140 de miliarde de dolari la averea sa.

Averea netă a lui Zuckerberg, de 169 de miliarde de dolari, îl face să fie a patra cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg. La 16 mai 2014, el avea o avere de 26,1 miliarde de dolari.

Recomandări

ALEPH 4 YOU!
MULTĂ MATE, PUȚIN KNOWLEDGE
Shopping
ANGELO IA NOTĂ MAXIMĂ
FARFURIA PERFECTĂ

Business-urile lui Zuckerberg

Zuckerberg deține cea mai mare parte a Facebook cu 13% din acțiunile sale la compania mamă Meta, iar aproape toată averea sa – în valoare de 164 de miliarde de dolari – este legată de aceasta. Acțiunile companiei au crescut cu peste 700% în ultimul deceniu.

Compania a trecut de la a fi Facebook, un site care se tranzacționa public doar de doi ani, la Meta. Este a șaptea cea mai mare companie din lume și controlează porțiuni considerabile din platformele de social media și din economia mondială a publicității. Numărul de utilizatori activi zilnic pe Facebook s-a triplat, de la 890 de milioane la sfârșitul anului 2014 la 2,11 miliarde la sfârșitul anului 2023.

Deși nu este nici pe departe cel mai extravagant dintre miliardari, stilul de viață al lui Zuckerberg s-a schimbat odată cu averea sa.

Magnat imobiliar

CEO-ul Meta a acumulat un portofoliu imobiliar cu o valoare estimată de aproximativ 200 de milioane de dolari. El și soția sa, Priscilla Chan, au cheltuit 50 de milioane de dolari pentru a cumpăra proprietăți în Palo Alto. El a cheltuit aproximativ 59 de milioane de dolari pentru două proprietăți adiacente din Lake Tahoe.

Zuck a cumpărat cel puțin 1.200 de hectare în Kauai, Hawaii, inclusiv aproximativ 750 de hectare pentru care se pare că a plătit 100 de milioane de dolari și 600 de hectare pentru care a plătit 53 de milioane de dolari. Pe o parte a proprietății, Zuckerberg ar fi construit un complex de 100 de milioane de dolari pentru Ziua Judecății. Acolo a construit și un buncăr subteran de 5.000 de metri pătrați, care va fi autonom, cu propria sa sursă de energie, hrană și apă.

Ce „jucării” își cumpără Zuckerberg?

În timp ce a devenit viral pentru placa sa de surf electrică de 12.000 de dolari, recent, a făcut risipă de bani pentru o „jucărie” mult mai scumpă. Este vorba despre megayacht-ul Launchpad, care a făcut prima sa călătorie în luna martie. Puține detalii despre navă au fost făcute publice, dar se pare că a costat aproximativ 300 de milioane de dolari.

Acte caritabile

Cheltuielile sale nu sunt doar de plăcere. În 2015, el s-a angajat să doneze 99% din acțiunile sale de la Facebook în timpul vieții. Inițiativa Chan-Zuckerberg se angajează să „eradicheze bolile și să îmbunătățească educația, să răspundă nevoilor comunităților locale”.

Rămâne de văzut cum anume își sărbătorește ziua de naștere.

Citește și: